Οι «μικροί» υψώνουν… ανάστημα!

27/09/2013 - 12:58 Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2013 - 13:45

Asteras_Ippeiou_Doxa_Plagias_4-3_fasi2Σέντρα το Σάββατο (27/9) στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και η αθλητική εφημερίδα "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" έκανε αφιέρωμα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, ένα καλό πλασάρισμα ή την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν δώδεκα ομάδες, σε μια αγωνιστική περίοδο που προμηνύεται αμφίρροπη. Το σύστημα διεξαγωγής δεν άλλαξε, με τον πρωταθλητή της Β’ Κατηγορίας να ανεβαίνει απ’ ευθείας και τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 5, να παίζουν αγώνες μπαράζ για ένα ή δύο προνομιούχα εισιτήρια (ανάλογα με το αν ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική).

Σε ότι αφορά στον υποβιβασμό από τη Β’, η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας πέφτει απ’ ευθείας και οι υπόλοιπες τέσσερις (θέσεις 8 έως 11) θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τη δεύτερη ομάδα που θα πάρει την άγουσα προς τη Β1 Κατηγορία.

Το φαβορί

Ερμής Παμφίλων
Η ομάδα του Μάριου Λουτραγώτη μπορεί να πει κανείς ότι ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στις μεταγραφές, κατά τη θερινή περίοδο, δημιουργώντας ένα ρόστερ ικανό να πρωταγωνιστήσει, κατακτώντας τον τίτλο και επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία. Γιαλαμάς, Τζιθριώτης, Παπαπορφυρίου είναι μόνο κάποιες από τις προσθήκες, που καλούνται να φέρουν τον Ερμή στην κορυφή.

Σταθερές αξίες

Καραβαγγέλης Στύψης
OdysseasElytis_Polixnitos_fasi4_slΔιατήρησε το βασικό του κορμό και συνεπώς τη δύναμή του. Η ομάδα της Στύψης έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό των μπαράζ. Φέτος θέλει και μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, βασιζόμενη ξανά στην ισχυρή της έδρα.

Παλλεσβιακός
Ο ιστορικός σύλλογος της Μυτιλήνης θα βασιστεί εκ νέου στο νεανικό του σύνολο, έχοντας επενδύσει και φέτος -κατά βάση- στους «πιτσιρικάδες». Ο «Παλλέ» βέβαια, έχει να υπερκαλύψει την αφαίρεση δύο βαθμών από περσινή ποινή, με την οποία θα πορευτεί στο ξεκίνημα.

Πολιχνίτος
Με εξαίρεση δύο αποχωρήσεις νεαρών του παικτών, που μεταπήδησαν στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛΚ, ο Πολιχνίτος θα παρουσιάσει ένα σχετικά αναλλοίωτο ρόστερ στο φετινό πρωτάθλημα, ποντάροντας στην καλή περσινή του παρουσία και διεκδικώντας ξανά μια θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Τα στοιχήματα

Ορφέας Κεραμειών
Έχασε αρκετούς παίκτες σε σχέση με την περσινή ομάδα, όμως έκανε μια εντυπωσιακή κίνηση στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, αποκτώντας τον πολύπειρο σκόρερ Στέλιο Χωματά.

Αρίων Μήθυμνας
Θα βασιστεί και φέτος σε ένα έμπειρο ρόστερ, θέλοντας να αξιοποιήσει περισσότερο σε σχέση με πέρυσι την έδρα του. Το πρώτο δείγμα γραφής στο κύπελλο ήταν πάντως άκρως θετικό και απομένει να φανεί αν θα έχει συνέχεια.

Τα ερωτηματικά

Δόξα Πλαγιάς
Eirhnh_Filia_1-3_2012_13_2Αθόρυβη η παρουσία της Δόξας στο μεταγραφικό παζάρι, γεγονός που υποδεικνύει πως η ομάδα της Πλαγιάς θα πορευτεί κατά βάση με παίκτες της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, προσδοκώντας σε μια άνετη παραμονή όπως πέρυσι.

Αστέρας Ιππείου
Έχασε αρκετούς παίκτες από το ρόστερ και σίγουρα θα παρουσιαστεί αλλαγμένος φέτος. Βέβαια, πρόσθεσε στη δύναμή του κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές και απομένει να δέσει σα σύνολο, διεκδικώντας μια πορεία αντίστοιχη με την περσινή.

Αχιλλέας Πέτρας
Σε φάση ανασυγκρότησης και ανανέωσης βρίσκονται στην Πέτρα, ποντάροντας στον προπονητή Ιγνάτη Παγίδα, για το «χτίσιμο» μια νεανικής και αξιόλογης ομάδας, ικανής να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Οι νεοφώτιστοι

Ανδρονικάς Παρακοίλων
Aias_Myt_panigyriko_2012_13Ενισχυμένος με 16 μεταγραφές , ο Ανδρονικάς δείχνει πως θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του στην κατηγορία με μια αξιοπρόσεκτη πορεία και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Αίας Μυτιλήνης
Ανέβηκε από το… παράθυρο μετά το τέλος του πρωταθλήματος και είχε έντονο «πάρε – δώσε» κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, αλλάζοντας ριζικά το έμψυχο δυναμικό του.

Φίλια
Διακατέχεται από ενθουσιασμό μετά την περσινή της -απόλυτα δικαιολογημένη-άνοδο. Έκανε κάποιες προσθήκες στο ρόστερ της με στόχο να μην μπει σε περιπέτειες.

Οι ορισμοί διαιτησίας της 1ης Αγωνιστικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey