Πεζοπορίες στο Σκοτεινό και στη Λιγώνα

17/04/2024 - 17:46

Στο βόρειο μέρος του νησιού θα περπατήσει αυτή την Κυριακή ο «Ορειάς», σε δυο διαφορετικές πεζοπορίες, μία στην περιοχή του Σκουτάρου κι άλλη μία στην κοιλάδα των Υδρομύλων της Λιγώνας. Αναλυτικά:

Στο βόρειο μέρος του νησιού θα περπατήσει αυτή την Κυριακή ο «Ορειάς», σε δυο διαφορετικές πεζοπορίες, μία στην περιοχή του Σκουτάρου κι άλλη μία στην κοιλάδα των Υδρομύλων της Λιγώνας.Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 21 Απριλίου στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε για την περιοχή της Πέτρας με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας. Η μία ομάδα, με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη, θα ξεκινήσει από το Πετρί, θα περάσει από την κοιλάδα της Λιγώνας και θα καταλήξει στην Πέτρα. Η διαδρομή δεν είναι κυκλική, είναι μέτριας δυσκολίας και διανύει μια απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων.

H άλλη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, θα ξεκινήσει από τον Σκουτάρο, θα ανηφορίσει στο Σκοτεινό από τη βορειοδυτική απόληξή του, θα κινηθεί κατά μήκος της κόψης του και θα επιστρέψει Σκουτάρο από την περιοχή Καμάτσα. Γύρω στα 11χλμ. Η διαδρομή αυτή είναι δύσκολη, κυκλική, και διανύει μια απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων. Μετά το τέλος της διαδρομής το λεωφορείο θα μεταφέρει την ομάδα στην Πέτρα. Στην Πέτρα και οι δυο ομάδες θα έχουν χρόνο, που μπορούν να τον αξιοποιήσουν, για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, να κάνουν τη βόλτα τους ή και για να γευματίσουν σε εστιατόριο δικής τους επιλογής της περιοχής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.   

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με το λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για το λεωφορείο και για την πεζοπορική ομάδα που προτιμάτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey