Σαρώνει τα βάθρα ο Βάρκας!

29/05/2015 - 12:20

Εκπληκτικός είναι ο απολογισμός του Μυτιληνιού παλαιστή Νίκου Βάρκα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κρεμάσει στο στήθος δύο μετάλλιο, έχοντας και μια εντυπωσιακή παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο αθλητής μας έλαβε μέρος αρχικά στο διεθνές τουρνουά «Ολύμπια 2015», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας, με την ελληνική Εθνική ομάδα να κατακτά αρκετά μετάλλια στην ελληνορωμαϊκή, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό στα 80 κιλά του Βάρκα, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Γιάννη Σπυριδάκη.

80 κιλά
1ος Νίκος Βάρκας
2ος Γιάννης Σπυριδάκης
3ος Σταύρος Καταβελάκος
5ος Νίκος Τσορλιανός

Λίγες μέρες αργότερα, ο Βάρκας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 5ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης, ανεβαίνοντας αυτή τη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Μυτιληνιός παλαιστής είχε πολύ καλή παρουσία στα 80 κιλά σε μια διοργάνωση με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, στην οποία έλαβαν μέρος παλαιστές από 11 διαφορετικές ώρες και συγκεκριμένα τις Ισπανία, ΠΓΔΜ, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Γαλλία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία και Ελλάδα. Εκτός του μεταλλίου του Βάρκα, η χώρα μας κατέκτησε επίσης οκτώ χρυσά, πέντε ασημένια και ακόμη 11 χάλκινα μετάλλια.

Τέλος, πριν λίγες μέρες ο Μυτιληνιός πρωταθλητής μας έλαβε μέρος και στο 1ο Ευρωπσϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που πραγματοποιήθηκε στο Βάλμπριτζ της Πολωνίας. Ο Βάρκας πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και κατετάγη τελικά στην 8η θέση της ελληνορωμαϊκής στα 80 κιλά, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχψία μια πολύ ανταγωνιστική σειρά αγώνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey