Ξανά πρωταθλητής Ελλάδας ο Βάρκας!

27/01/2016 - 15:25 Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2016 - 16:14

O Μυτιληνιός παλαιστής Νίκος Βάρκας ανέβηκε και φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ζωφριάς, στα Άνω Λιόσια, υπερασπιζόμενος τους δύο συνεχόμενους τίτλους του στην κατηγορία των 80 κιλών της ελληνορωμαϊκής, κάνοντας έτσι το "three-peat"!

Ο Βάρκας μπήκε έτσι με το δεξί στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσειες για το 2016, σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, που συνεχίζεται με το επόμενο μεγάλο φετινό στόχο του Μυτιληνιού παλαιστημας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου, στη Ρίγα της Λετονίας. Η αγωνιστική σεζόν θα κορυφωθεί με τα προ-ολυμπιακά τουρνουά του Απριλίου και φυσικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο στη Βραζιλία, το καλοκαίρι.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Νίκος Βάρκας κατέκτησε την κορυφή των 80 κιλών, επικρατώντας στον τελικό του συναθλητή του στον Εθνικό, Κώστα Τσεπάνη. Τρίτος στη συγκεκριμένη κατηγορία αναδείχθηκε ο Νίκος Σπυριδάκης του Ηρακλή Περιστερίου.

Μάλιστα, με το χρυσό του μετάλλιο, ο Βάρκας βοήθησε τον Εθνικό να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο διασυλλογικό με 82 βαθμούς συνολικά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Παναθηναϊκό (54β.) και στην 3η θέση τον Ηρακλή Περιστερίου (54β.). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης έλαβαν μέρος συνολικά 272 αθλητές στην ελληνορωμαϊκή, 210 στην ελευθέρα και 46 αθλήτριες στην κατηγορία γυναικών.

Δείτε φωτογραφίες από τις απονομές, με τον Μυτιληνιό παλαιστή στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey