Γ. Λαιμοδέτης: Έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την αυτοάμυνα τα τελευταία χρόνια

27/10/2022 - 17:59 Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2022 - 18:09

Ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας, πιστοποιημένος προπονητής πολεμικών τεχνών και ψυχολόγος Γιάννης Λαιμοδέτης, βρέθηκε για πρώτη φορά στη Λέσβο με αφορμή την διεξαγωγή σεμιναρίων αυτοάμυνας και την παρουσίαση βιβλίου του και φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα».

Ο κ. Λαιμοδέτης σήμερα Πέμπτη 27/10 στις 7 το απόγευμα θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Book And Art, με ονομασία Ψυχολογία των Πολεμικών Τεχνών. Στο τεχνικό σεμινάριο αυτοάμυνας του Σαββάτου στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελεύθερο Πνεύμα» στις 18:00 μπορούν να συμμετέχουν ηλικιακά από έφηβοι και πάνω και την Κυριακή στο Ηλιοτρόπιο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επίσης ακόμη ένα ανοιχτό σεμινάριο δωρεάν με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και το μπούλινγκ.

Πρόσθεσε ότι διδάσκει πολεμικές τέχνες 32 έτη και έχει δημιουργήσει μια μέθοδο προσανατολισμένη στην αυτοάμυνα στην ολιστική της μορφή με την ονομασία “DAS Streetfighitng”.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές ομάδες τεχνών, οι πολεμικές τέχνες, τα μαχητικά αθλήματα και η αυτοάμυνα με πολλά κοινά αλλά και διαφορές. Η αυτοάμυνα είναι πιο σφαιρική, έχει και κομμάτια από την ψυχολογία αλλά και γνώσεις βασικές των νομοθεσιών, ενώ όσοι γνωρίζουν πολεμικές τέχνες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητα τους.

Επίσης, σημείωσε ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν να πάνε σε σχολές πολεμικών τεχνών διότι αφενός φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν και αφετέρου το γεγονός να μην «τραυματιστεί το εγώ τους».

Τέλος, τόνισε ότι η πανδημία ήταν ένας καταλύτης που πυροδότησε την ενδοοικογενειακή βία κα μετά από αυτό υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση γνώσεων αυτοάμυνας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey