Γ. Βατζάκας: Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν πειθαρχία

24/11/2022 - 11:54 Τελευταία τροποποίηση στις 24/11/2022 - 12:07

Ο προπονητής της ακαδημίας Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου Γιώργος Βατζάκας, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Μαρμαλέκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm «Μπάλα στον Αέρα», μιλώντας για τη συμμετοχή ακαδημίας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, για την προσωπική του διαδρομή στον χώρο των πολεμικών τεχνών αλλά και για το γεγονός ότι η πολιτεία δεν βοηθάει οικονομικά τους αθλητές κα τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους στους αγώνες.

Αρχικά, ο κ. Βατζάκας αναφέρθηκε στην συμμετοχή των έξι αθλητών της ακαδημίας στο 18ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το διάστημα 10-16 Νοεμβρίου, με συνολικό απολογισμό 1 χρυσό και 2 χάλκινα μετάλλια. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 600 αθλητές από 19 χώρες, με την οικοδέσποινα Ελλάδα να μετράει πάρα πολλές επιτυχίες. Ακολούθως έκανε μια αναδρομή στις μεγαλύτερες διακρίσεις της ακαδημίας από την ημέρα της ίδρυσης της έως και σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι πολεμικές τέχνες πέρα από την αυτοάμυνα, διαμορφώνουν χαρακτήρα και ένα βασικό όφελος είναι η πειθαρχία. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που δεν λαμβάνουν συμμετοχή σε αγώνες, καθώς είναι αναγκασμένοι να επωμίζονται τα έξοδα οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με αποτέλεσμα η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν να μην τους το επιτρέπει. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι η πολιτεία δεν στέκεται αρωγός στους αθλητές τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να μπορούν να καλυφθούν κάποια έξοδα.

Τέλος, έγινε αναφορά στην προσωπική του διαδρομή, το πώς ξεκίνησε την ενασχόληση του με Κουνγκ Φου, τους μεγαλύτερους αντιπάλους που αντιμετώπισε ως αθλητής σε αγώνες και την πορεία του ως προπονητής στην ακαδημία Βορείου Αιγαίου που φέτος έκλεισε 35 χρόνια λειτουργίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey