Παρούσα η Λέσβος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κουνγκ Φου

10/08/2023 - 10:02 Τελευταία τροποποίηση στις 10/08/2023 - 11:02

Με τα Ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν δύο αθλήτριες και ένα αθλητής από την Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Κίνα το διάστημα 23-28 Αυγούστου.

vatzaka-xristina-akadimia-boreiou-aigaiou-2022.jpg (737×432)

Η πόλη Emeishan επαρχία Σιτσουάν, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 9o παγκόσμιο πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, στο οποίο θα λάβουν μέρος χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο. Την ελληνική αποστολή που θα απαρτίζεται περίπου από 50 άτομα μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς, στελεχώνουν οι αθλήτριες Μαριλένα και Χριστίνα Βατζάκα και ο αθλητής Νίκος Νησιώτης.

Οι Μυτιληνιοί αθλητές θα αγωνιστούν στα παραδοσιακά όπλα. Ο Νίκος Νησιώτης και η Μαριλένα Βατζάκα θα αγωνιστούν στα παραδοσιακά όπλα-κοντάρια και πιο συγκεκριμένα η Μαριλένα στο σαολιν στυλ. Η Χριστίνα Βατζάκα στην παραδοσιακή βεντάλια και στη νότια γροθιά όπως και ο Νίκος Νησιώτης στη νότια γροθιά.

nisiotis asimenios pagkosmio kina.JPG (770×433)

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει στις 21 Αυγούστου και τους Μυτιληνιούς αθλητές θα συνοδέψει στο μακρινό αυτό και δύσκολο ταξίδι για την συμμετοχή τους στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων ο προπονητής της ακαδημίας Γιώργος Βατζάκας.Η Μαριλένα και η Χριστίνα Βατζάκα θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ για τον Νίκο Νησιώτη είναι η δεύτερη. Υπενθυμίζεται ότι ο Νησιώτης έχει κατακτήσει αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019.

Η προετοιμασία των τριών αθλητών συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς με καθημερινές προπονήσεις υψηλής έντασης, καθώς διανύουν πλέον το τελευταίο στάδιο πριν τους αγώνες. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey