Δύο μετάλλια για τον Νίκο Νησιώτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κουνγκ Φου

31/08/2023 - 14:13 Τελευταία τροποποίηση στις 31/08/2023 - 15:48

Ένα αργυρό, ένα χάλκινο μετάλλιο, δύο πέμπτες θέσεις και μία έκτη είναι ο απολογισμός των Μυτιληνιών αθλητών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κουνγκ Φου που θα διεξήχθη στη Κίνα το διάστημα 23-28 Αυγούστου.

Από τη Μυτιλήνη συμμετείχαν ο Νίκος Νησιώτης και η Χριστίνα και Μαριλένα Βατζάκα με 6 συμμετοχές συνολικά.  Ο Νίκος Νησιώτης κατάφερε για δεύτερη φορά μετά το 2019 να επιστρέψει με δύο μετάλλια στο στήθος από την κορυφαία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, ενώ έλαβαν μέρος για πρώτη φορά και αθλητές από την Κίνα, κάτι που αύξησε περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων. Ο Μυτιληνιός αθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη νότια γροθιά και την τρίτη θέση στο νότιο κοντάρι (Gun).

pagkosmio-protathlima-2023.jpg (770×414)

Επιπλέον, η Μαριλένα Βατζάκα πήρε τη 5η θέση στο νότιο κοντάρι και την 6η στο "Σαολίν". Η Χριστίνα Βατζάκα κατέκτησε την 5η θέση στη νότια γροθιά και την βεντάλια (fan) αντίστοιχα.

nisiotis-nikos-pagkosmio-kina-2023.jpg (770×444)

Οι διακρίσεις των αθλητών της Ακαδημίας Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου αποτελούν τεράστια επιτυχία για τη Λέσβο και τη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλού επιπέδου, οι αθλητές μας θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμη και στην πρώτη θέση, όμως κάποιες λεπτομέρειες και κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες το τελευταίο δευτερόλεπτο τους στέρησαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Ο προπονητής της ακαδημίας Γιώργος Βατζάκας που συνόδευσε τους αθλητές σε αυτό το δύσκολο ταξίδι σε δήλωση του αναφέρει:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμμετοχή και από τις διακρίσεις των αθλητών μας. Υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός, πολύ υψηλό επίπεδο στους άνδρες και ιδιαίτερα στις γυναίκες και για πρώτη φορά φέτος είχαν συμμετοχές και Κινέζοι αθλητές. Συνήθως κάνουν ξεχωριστό πρωτάθλημα, δε συνέβαινε αυτό άλλη φορά, όμως παρ' όλα αυτά καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ  όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες και την συμμετοχή τους."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey