Τρία μετάλλια για τον Άτλαντα Μυτιλήνης

12/05/2011 - 13:45 Τελευταία τροποποίηση στις 12/05/2011 - 14:41

Ο Άτλας Μυτιλήνης συνέχισε την παράδοση, που τον θέλει να πρωταγωνιστεί στις Πανελλήνιες διοργανώσεις σε διάφορα αθλήματα τα τελευταία χρόνια, αφού τρεις αθλητές του κατέκτησαν μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις κατηγορίες των παίδων και των εφήβων.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και ο Άτλας Μυτιλήνης εντυπωσίασε με την παραγωγικότητα των αθλητών του.

Ο Βασίλης Διαμαντίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των 76κ., αν και ο μικρότερος σε ηλικία από τους αντιπάλους του, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Μυτιληνιός πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας του, όπου έπειτα από ένα πολύ δυνατό κι έξυπνο αγώνα, κρέμασε πανάξια στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Βασίλη Διαμαντίδη, αυτή ήταν η πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας μάλιστα να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος. Για τον Μυτιληνιό αθλητή ακολουθούν πλέον διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές να ποντάρουν πολλά στο ταλέντο του.

Να τονίσουμε, ότι στην περίπτωση της οικογένειας Διαμαντίδη τα χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού και ο μεγάλος αδελφός του Βασίλη, ο Γιάννης Διαμαντίδης έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας, άσχετα αν φέτος λόγω σπουδών δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους αγώνες.

Ο Άτλας Μυτιλήνης πανηγύρισε όμως και ένα χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση, με τον Νίκο Μπουχλή στα 100κ., σε μια κατηγορία όπου ο Μυτιληνιός αθλητής πλήρωσε την απειρία του και έχασε στον ημιτελικό τη μεγάλη ευκαιρία να ανέβει σε ψηλότερο σκαλί στο βάθρο. Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων είχε προκριθεί και ο Γαβριήλ Καπετάνιος, που όμως για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει.

Αυτές οι διαχρονικές επιτυχίες των παλαιστών του Άτλαντα Μυτιλήνης οφείλονται στην όρεξη των παιδιών, στη συμπαράσταση των γονέων τους, ηθική μα κυρίως οικονομική, αφού κανείς από τους τοπικούς φορείς δεν βοηθά και δε στηρίζει τις φιλότιμες προσπάθειες του λεσβιακού συλλόγου, αλλά κατά κύριο λόγο στους προπονητές Σωτήρη Πετράκη και Γιώργο Πατσατζή.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι πριν από 15 μέρες περίπου, ο Άτλαντας Μυτιλήνης είχε πανηγυρίσει ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας εφήβων, με τον Νίκο Βουκαλέλλη στα 60κ., σε μια διοργάνωση όπου ο Νίκος Βάρκας είχε καταταγεί στην 5η θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey