Στην 9η θέση της Ευρώπης ο Διαμαντίδης

02/08/2012 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 15:16


Ο Μυτιληνιός Βασίλης Διαμαντίδης κατέλαβε την 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης της κατηγορίας παίδων, που διεξήχθη στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, πριν λίγες ημέρες.

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από επτά αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο αθλητής του Άτλαντα Μυτιλήνης, που πάλεψε στην κατηγορία των 76 κιλών.

Στον πρώτο του αγώνα, ο Διαμαντίδης κέρδισε με 3-0 στα σημεία τον Ρουμάνο αντίπαλό του, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Τούρκο με 2-1.

Στον τρίτο του αγώνα, που θα τον οδηγούσε στο μικρό τελικό, έχασε από τον Τσέχο παλαιστή και μοιραία κατέλαβε την 9η θέση, που ήταν η καλύτερη διάκριση για την ελληνική αποστολή.

 

Ο Διαμαντίδης, παρά τις σπουδαίες του διακρίσεις, δεν τυγχάνει της υποστήριξης που του αναλογεί από την Ομοσπονδία του αθλήματος, η οποία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως τα έξοδα του ταξιδιού του στην Πολωνία τα κάλυψαν οι γονείς του.

Απόντες είναι και οι κρατικοί φορείς στη Λέσβο, αφού το χρήμα από την Πολιτεία ρέει με δυσκολία και φυσικά, δεν πέφτει στον αθλητισμό. Πάντως, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής του Αζερμπαϊτζάν, τα έξοδα κάλυψε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ που επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο και έτσι ο Βασίλης Διαμαντίδης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ακόμα διάκριση σε διεθνές επίπεδο (διαβάστε ΕΔΩ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey