Εντυπωσίασε το Lesvos Brevet των 200 χιλιομέτρων!

10/06/2015 - 12:56

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ποδηλατικός αγώνας Lesvos Brevet, συνολικής απόστασης 200χλμ, με συνδιοργανωτή τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 8 το πρωί της Κυριακής (7/6) στο Δημοτικό Σχολείο, με θέα τη θάλασσα και το κάστρο του Μολύβου. Οι ποδηλάτες πέρασαν μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά, ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες, δίπλα από τη θάλασσα και τις αλυκές. Συνολικά 38 ποδηλάτες από τη Λέσβο, τη Χίο, αλλά και το εξωτερικό, δοκίμασαν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους για τον ποδήλατο και γενικότερα για τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον του νησιού, αλλά και το φυσιολατρικό και περιηγητικό τουρισμό.

Η Πέτρα, η Καλλονή, η Αχλαδερή, ο Όλυμπος, το Αμπελικό, το Πλωμάρι, η Γέρα, η Μυτιλήνη, το Πυργί, τα Λουτρά, ο Μανταμάδος, η Συκαμιά, ο Βαφειός ήταν μερικά μόνο από τα μέρη τα οποία διέσχισαν οι συμμετέχοντες στη δύσκολη αυτή διαδρομή, με τις δύο ρόδες των ποδηλ΄στων τους να παίρνουν... φωτιά!

Oι πρώτοι τρείς ποδηλάτες κατέφθασαν το μεσημέρι ξανά στο Μόλυβο, όπου έγινε και ο τερματισμός. Η διαφορά στους χρόνους μεταξύ των δύο πρώτων άγγιξε τα 40 λεπτά. Νικητές βέβαια ήταν όλοι όσοι κατάφεραν να τερματίσουν, δεδομένων των δυσκολιών της διαδρομής και συνολικά του αγώνα. Πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Μυτιληνιός Γιώργος Σαραϊδάρης στις 15:22. Ακολούθησε ο επίσης Μυτιληνιός Εμμανουήλ Τσαμουράς στις 16:04 και ο Στέφαν Στράικ στις 16:05.

Οι 38 ποδηλάτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή εντός του χρονικού ορίου των 13 1/2 ωρών, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί. Τα Βrevets είναι ομαδικές ποδηλατικές βόλτες αντοχής με έμφαση στην ομαδικότητα και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του τουρισμού, σε συνδυασμό με την άθληση. Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια και στη Λέσβο από το 2012. Πρώτο Βrevet στο νησί μας διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2012, με αφετηρία και τερματισμό επίσης στο Μόλυβο. Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών δόθηκαν αναμνηστικά από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey