Ποδηλατοβόλτα στη Γέρα [pics]

09/08/2016 - 12:21

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε πριν λίγες ημέρες η 9η κατά σειρά ποδηλατάδα στα χωριά της Γέρας, που έχει καθιερωθεί πλέον είναι η μαζικότερη ποδηλατοβόλτα του νησιού, συγκεντρώνοντας πλήθος ποδηλάτων.

Πάνω από 200 ποδηλάτες μαζεύτηκαν νωρίς το απόγευμα στο γήπεδο Περάματος, εκεί όπου η διοργανώτρια επιτροπή, ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, πριν την εκκίνηση βράβευσε τον Steffen Streich για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις παγκόσμιες διακρίσεις του, καθώς επίσης τους Δημήτρη Πατούνη, για την καινοτομία του στην κατασκευή χειροποίητου ηλεκτρικού ποδηλάτου, Ιγνάτη Λασκαρίδη, προέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιουλία Αγιαμαρνιώτη και Τίτο Χατζέλη του Lesvos Ride, για τη συμβολή τους στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και την προβολή του τόπου μας.

Ποδήλατα όλων των ειδών, κούρσας, mountain, cargo, 29άρια, ηλεκτρικά, παιδικά, full suspension, hardtail, από σκουριασμένα μέχρι πανάκριβα, ολοκαίνουρια μέχρι αντίκες, fat bike, city bikes... Ήταν όλα και όλοι εκεί! Παρέες, χαμόγελα, φωτογραφίες, γνωριμίες, συζητήσεις, δοκιμές, τεστ, παρουσιάσεις... μέχρι να ξεκινήσει η βόλτα.

Η εκκίνηση της Ποδηλατάδας δόθηκε από το Πέραμα, ακολουθώντας αρχικά την ακτογραμμή της Ευρειακής, διασχίζοντας μετά για 2,5χλμ έναν εκπληκτικό χωματόδρομο με καταπράσινους ελαιώνες και δροσερά περιβόλια, φτάνοντας στον Παλαιόκηπο. Από εκεί μέσω της ασφάλτου μέχρι τον Παπάδο και μετά προς Μάρμαρο, πάλι παραλιακά στο Πέραμα. Περίπου μια ώρα χρειάστηκαν οι περισσότεροι ποδηλάτες για τα 20 χιλιόμετρα της εύκολης διαδρομής, που ήταν φτιαγμένη για να μπορούν όλοι να την ολοκληρώσουν.

Ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας έδειξε την εμπειρία του στη διοργάνωση της ποδηλατάδας, την οποία έχει αποκτήσει μετά από πολλές επιτυχημένες ανάλογες διοργανώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey