Στην 5η θέση ο Αλεξίου στο Πανελλήνιο Ορεινής Ποδηλασίας

24/07/2017 - 16:57 Τελευταία τροποποίηση στις 24/07/2017 - 17:31

Μετά την ατυχία του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, παρότι βρισκόταν σε μια καλή θέση μέσα στη δεκάδα, όταν του έσπασε η ζάντα και εγκατέλειψε, η τύχη επιφύλασσε στο Δημήτρη Αλεξίου την καλύτερή του επίδοση μέχρι σήμερα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCO.

Το αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Cross Country XCO διεξήχθη σε μια επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη της Ναυπάκτου, αποτελούμενη από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., που επαναλαμβανόταν, με τον Δημήτρη Αλεξίου να τερματίζει στην 5η θέση, μεταξύ των καλύτερων στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μυτιληνιός πρωταθλητής επεσήμανε: "Καλή εκκίνηση, έξυπνη οδήγηση και ένα καλό support με έφεραν στην 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα XCO! Μετά από τόσες αναποδιές βγήκε και κάτι καλό. Πήρα καλή εκκίνηση χωρίς μηχανικά προβλήματα οδήγησα όπως έπρεπε, χωρίς πτώσεις και χωρίς λάθη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κατάστημα Καραντωνης bikes για τη χορηγία του ποδηλάτου, όπως επίσης τον προπονητή μου Βασίλη Γιαννιώση." 

Άτυχος αυτή τη φορά στάθηκε ο Γιώργος Σαραϊδάρης, που από τον πρώτο γύρο έπαθε λάστιχο και χωρίς υποστήριξη ή ανταλλακτικό τροχό, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς! Πολύ κρίμα για το θρύλο της λεσβιακής ποδηλασίας, ο οποίος είχε πολλές προσδοκίες για μια καλή εμφάνιση, αλλά το γεγονός πως δεν έχει την υποστήριξη που αναλογεί σε έναν αθλητή αυτής της κλάσης, του στέρησε τη δυνατότητα διάκρισης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Την επόμενη μέρα, στη διάρκεια του Πανελληνίου Eliminator MTB, ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας που διεξήχθη σε ειδικό χώρο, σε μια διαδρομή που είχε διαμορφωθεί μέσα στη Ναύπακτο στην παραλία Ψανή, η ατυχία χτύπησε ξανά τον Δημήτρη Αλεξίου, όταν έσπασε η αλυσίδα σε σημείο που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα μια άσχημη πτώση με πολλά χιλιόμετρα. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, αφού τη γλίτωσε με επιφανειακά τραύματα από την τριβή με την άσφαλτο σε χέρια και πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν παράπονα από πολλούς αγωνιζόμενους, μιας και το σημείο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς και ότι πολλά άλματα ήταν λάθος στημένα σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των αθλητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey