Εντυπωσιακό το 2nd Lesvos Gravel Adventure Weekend

14/05/2019 - 17:47 Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2019 - 17:58

Την Κυριακή 12/5/2019 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το 2ο Lesvos Gravel Adventure Weekend που είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 10/5 το πρωί από τη Μυτιλήνη. Οι τολμηροί αναβάτες αφού διήνυσαν σχεδόν 340 χιλιόμετρα δύσκολου χωμάτινου τερέν, με πάνω από 19 ώρες συνολικά πάνω στη σέλα, αφού ξόδεψαν κατά προσέγγιση 13.500 θερμίδες και ανέβηκαν συνολικά υψομετρικά πάνω από 5.000 μέτρα, κινήθηκαν με μέση ταχύτητα πάνω από τα 17 χιλιόμετρα και κάλυψαν την απόσταση σε λιγότερο από 3 μέρες.

Με την πρώτη μέρα να ξεκινά από Μυτιλήνη, κατευθύνθηκαν γύρω απ' τον Όλυμπο κατέβηκαν Βατερά, από εκεί Σκάλα Πολιχνίτου με τερματισμό Σκάλα Καλλονής 113 χιλιόμετρα, 6:15 ώρες πετάλι, 1370 υψομετρικά για αρχή και τη μέση ταχύτητα να ξεπερνά τα 18 χλμ αυτή την πρώτη μέρα. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε από Καλλονή, κινήθηκαν προς Παράκοιλα, πέρασαν από τις παραλίες Μάκαρας, Ποδαράς και Ταβάρι, μέχρι που έφτασαν στη Σκάλα Ερεσού. Από εκεί κινήθηκαν παραλιακά στον υπέροχο δρόμο που συνδέει την Ερεσό με το Σίγρι και αφού πέρασαν το μακρινότερο προορισμό του νησιού, κινήθηκαν προς την παραλία της Φανερωμένης.

Μέσα από μια ακόμα φοβερή διαδρομή πάνω απ' τα Λάψαρνα, έφτασαν στο Γαββαθά. Ακολούθησαν την ακτογραμμή και επόμενος στόχος το Σκαλοχώρι. Καλύπτοντας αυτή τη μέρα όλο το δυτικό τμήμα του νησιού έφτασαν στην Άναξο, Πέτρα και τερματισμός στο Μόλυβο. Η 2η μέρα έγραψε 133 χιλιόμετρα, οι ώρες στη σέλα πλησίασαν τις 8, μόλις 2000+μ υψομετρικά, ενώ η μέση ταχύτητα να περιορίστηκε λόγω του δυσκολότερου τερέν πλέον, αλλά και της συσσωρευμένης κούρασης στα 17 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η 3η μέρα ξεκίνησε από τον υπέροχο παραλιακό χωματόδρομο που συνδέει το Μόλυβο με τη Σκάλα Συκαμιάς. Από εκεί Μανταμάδος μέσα από υπέροχες εκτός δρόμου διαδρομές, Ασπροπόταμος Μαν-Κάτσα και συνέχεια μέσα από ορεινή διαδρομή για το χωριό Πηγή με τερματισμό Μυτιλήνη και 92 μόλις χιλιόμετρα αυτή την 3η μέρα, 5:30 ώρες στη σέλα, 1.500μ υψομετρικά και τη μέση να πέφτει μόλις λίγο κάτω απ τα 17 χλμ/ω.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο διοργανωτής Steffen Streich στο Lesvos MTB, αποκάλυψε πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρόνο για το 3ο Lesvos Gravel Adventure Weekend μια και αυτό προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου με πολλές συμμετοχές πολύ πιθανόν και εκτός Ελλάδας!

Επίσης, στις 5 Οκτωβρίου ο Στέφανος ξεκινάει το MOROCCO BIKE-ADVENTURE έναν αγώνα κάτι λιγότερο από 3.000 χιλιόμετρα, αλλά ορεινά με χωματόδρομους και μονοπάτια, με συνολικά υψομετρικά κοντά στα 40.000 μέτρα! Η συμμετοχή του σ' αυτόν τον αγώνα σίγουρα αποτελεί είδηση μια και είναι ο πρώτος σε αμιγώς χωμάτινο τερέν με τον αμέσως επόμενο αυτόν στην Κούβα στις 9 Φεβρουαρίου του 2020, έναν αγώνα 1200 χιλιομέτρων που διασχίζει την Κούβα απ τη Αβάνα έως το Σαντιάγο ντε Κούβα πάντα σε χωματόδρομους και μονοπάτια!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey