Brevet στη Λέσβο με... ενστάσεις!

17/06/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 14:40


Μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λέσβο, το επονομαζόμενο "Brevet"! Συνολικά 30 ποδηλάτες πήραν εκκίνηση στις 7 το πρωί από την Πλατεία Σαπφούς, στο κέντρο της Μυτιλήνης, με στόχο να διανύσουν και να τερματίσουν τα 300 χιλιόμετρα της απαιτητικής διαδρομής.

Μυτιλήνη, Μανταμάδος, Μόλυβος, Πέτρα, Άντισσα, Ερεσός, Καλλονή, Πλωμάρι, Γέρα, Αεροδρόμιο και τερματισμός πίσω στη Μυτιλήνη για τους ποδηλάτες, με τους χρόνους να κυμαίνονται από 11 ώρες και 30 λεπτά έως και 20 ώρες, ενώ πέντε εξ' αυτών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή και εγκατέλειψαν.

BREVET14_3Ωστόσο φέτος, δεν έλειψαν κάποια παράπονα από ποδηλάτες που είτε αγωνίστηκαν αλλά δε χρονομετρήθηκαν, όπως ο Τάσος Κόρακας, είτε αποκλείστηκαν πριν την εκκίνηση, όπως ο Γιώργος Σαραϊδάρης. Στην πρώτη περίπτωση, ο Τάσος Κόρακας ισχυρίστηκε πως οι διοργανώτες δεν κατέγραψαν το χρόνο που σημείωσε τη στιγμή της ολοκλήρωσης της διαδρομής του. Επισημαίνοντας μάλιστα πως όλη του η διαδρομή έχει καταγραφεί στο GPS του ποδηλάτου του και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για την πιστοποίηση του χρόνου του, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν 13 ώρες και 20 λεπτά. Στην δεύτερη περίπτωση, ο Γιώργος Σαραϊδάρης δεν ξεκίνησε καν τον αγώνα του, αφού όπως τονίζει ο ίδιος οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος στο brevet, επικαλούμενοι κάποια προβλήματα στην αίτηση συμμετοχής του.

Να σημειωθεί ότι τo brevet Λέσβου διοργανώθηκε από το Ble Cycling Club, που είναι ενήμερο για τα δύο αυτά περιστατικά και τοποθετήθηκε επισήμως στο "SL" ως εξής: "1) Ο κύριος Σαραϊδάρης δεν έστειλε την προβλεπόμενη από τους κανόνες υπεύθυνη δήλωση. Μάλιστα, μέλη του ΔΣ της ΜΠΛΕ έλαβαν επανειλημένως τηλεφωνικές κλήσεις, από τον τοπικό διοργανωτή, αλλά και οικίους του κυρίου Σαραϊδάρη, και ενημερώθηκαν πολλάκις πως υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΜΠΛΕ πως δεν γίνονται "εκπτώσεις" και "χάρες" στο θέμα του τρόπου υποβολής των Υπεύθυνων Δηλώσεων. Μάλιστα η διαδικασία υποβολής είναι ανοικτή από 14/12/2013 και είναι ευθύνη του κάθε ποδηλάτη να προβεί στην έγκαιρη αποστολή του δικαιολογητικού, που όπως βλέπετε, μιλάμε για 7 μήνες πριν. Να σας εξηγήσουμε, αν δεν γνωρίζετε τους κανόνες πως η υπεύθυνη δήλωση αποστέλεται άπαξ δια παντώς.

BREVET14_22) Σχετικά με τον Τάσο Κόρακα: Τα brevets δεν είναι αγώνες (αποσαφηνίζεται μάλιστα στους κανόνες) οπότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως τερμάτισε δεύτερος (ή πρώτος, ή σε οποιαδήποτε θέση). Τα brevets είναι δοκιμασία του πνεύματος και του σώματος και η διοργανώτρια αρχή Audax Club Parisien απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή κατάταξης βάσει χρόνου, και επιβραβεύει όλους με το ίδιο αναμνηστικό.
 
Σύμφωνα, επίσης, με τους κανόνες ο διοργανωτής είναι υπεύθυνος και πρέπει να τιμωρεί κάθε προσπάθεια ή/και παραβίαση των κανονισμών, όπως αναφέρεται στους κανόνες διοργανωτών και στους κανόνες BRM. Ο διοργανωτής είναι ο μόνος υπεύθυνος για την τήρηση των κανονισμών και τη διατήρηση του "ευ αγωνίζεσθαι" και της "μη ανταγωνιστικότητας" των ποδηλατοτουριστικών εκδηλώσεων αντοχής (γνωστών ως brevets).
 
Ο κύριος Κόρακας αναφέρθηκε πως χρησημοποίησε μηχανοκίνητο μέσον κατά τη διάρκεια του brevet (επισύρει ακύρωση). Επίσης αναφέρθηκε πως είχε συνοδεία αυτοκινήτου (2 ώρες ποινή για κάθε φορά που "συλλαμβάνεται"). Τέλος αναφέρθηκε πως δέχθηκε βοήθεια από το όχημα συνοδείας εκτός των σημείων ελέγχου (5 ώρες ποινή για κάθε φορά). Ο κύριος Κόρακας έχει καταθέση ένσταση η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ της ΜΠΛΕ.

Εκ του ΔΣ"

*Oι φωτογραφίες είναι από τη δημοσίευση του Τάκη Ανεζίνου στο www.lesvosmtb.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey