Επιτυχημένοι σκακιστικοί αγώνες στην Καλλονή [vid]

30/06/2023 - 12:22 Τελευταία τροποποίηση στις 30/06/2023 - 12:28

Από το Σάββατο 17 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου (Ξενοδοχείο Kalloni Bay), ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» διοργάνωσε το 2ο Διασυλλογικό Σκακιστικό Κύπελλο Φιλίας Νεανικών Ομάδων.

Αγωνίστηκαν 6 τετραμελείς νεανικές σκακιστικές ομάδες, τρεις εκτός νησιού (του ΣΑΧ Θεσσαλονίκης, του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης και μιας Μεικτής με πυρήνα αθλητές του Σκακιστικού Συλλόγου δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης) και τρεις από τη Λέσβο (του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» και δύο του σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»). Επί 5 μέρες (από το Σάββατο 17/6 έως και την Τετάρτη 21/6) πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικοί γύροι στις 5.30’ το απόγευμα.

Το τουρνουά τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να έχει επίσημο χαρακτήρα και τα αποτελέσματα υπολογίζονται για τον σκακιστικό βαθμό αξιολόγησης των αθλητών/τριών (ELO). Το τουρνουά προσέφερε στα παιδιά της Λέσβου την σπάνια δυνατότητα να παίξουν «πραγματικό σκάκι» (παρτίδες κανονικού χρόνου και όχι γρήγορου σκακιού).  Ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid), την Κυριακή 18 Ιουνίου 10.30 π.μ. - 2 μ.μ.

Το σκάκι στη Λέσβο αναπτύσσεται χάρη στις προσπάθειες και την πολύ καλή συνεργασία των δύο δραστήριων σκακιστικών του πόλων («Αριστοτέλης» και «Βενιαμίν ο Λέσβιος») και η ανάπτυξή του αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και να το εντάξει στα σχολεία (στο Εργαστήρι Δεξιοτήτων).

Πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα του Σακιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκη ΣΑΧ, τρίτη στην αναδείχθηκε η ομάδα η Α΄ ομάδα του Συλλόγου Βενιαμίν ο Λέσβιος, η ομάδα του διοργανωτή συλλόγου Αριστοτέλη κατατάχθηκε τέταρτη, η μεικτή ομάδα του Σκακιστικού Συλλόγου δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης κατατάχθηκε πέμπτη και έκτη η Β΄ομάδα του  Συλλόγου Βενιαμίν ο Λέσβιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey