Διεθνές τουρνουά στη Μυτιλήνη κάτω των 18 ετών

20/12/2017 - 15:14 Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2017 - 16:23

Στην ανακοίνωση της διοργάνωσης ενός διεθνούς πρωταθλήματος τένις, επιπέδου I.T.F (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) για ηλικίες 18 ετών, αγοριών και κοριτσιών, προέβη ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α). Έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, αφού η Λέσβος είχε αποσπάσει τη διοργάνωση από το Δεκέμβριο του 2016, προγραμματίζοντας να την πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβρη του 2017, αλλά τελικώς θα τη διεξάγει το φθινόπωρο του 2018. 

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο ανακαινισμένο από τον Δήμο Λέσβου Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου, στη Νεάπολη, από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Δύο χρόνια μετά τη μη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά τένις γυναικών, με έπαθλο 10.000$, που διεξαγόταν στη Μυτιλήνη επί εννέα συναπτά έτη, οι διεθνούς επιπέδου διοργανώσεις επιστρέφουν στην πόλη μας προβάλλοντας τη Λέσβο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Του διεθνές τουρνουά της Μυτιλήνης θα είναι ένα εκ των τεσσάρων που έχει αναλάβει να διοργανώσει στην Ελλάδα η Ε.Φ.Ο.Α. Τα υπόλοιπα δύο θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Ρόδου. Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει από πλευράς Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ανάμεσα στα τουρνουά Λέσβου και Ρόδου θα υπάρχει μία εβδομάδα διαφορά κατά την ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής τους (22/9 και 29/9).  

Με τις αναθέσεις αυτές, η Ελλάδα φιλοξενεί πλέον δέκα πρωταθλήματα για αθλητές και αθλήτριες 18 ετών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, με προεξάρχουσα την Κέρκυρα και επίσης την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα, προσθέτοντας δύο ακόμη σταθμούς αυτή τη φορά στο Αιγαίο.  

Σε ανακοίνωσή της η Ε.Φ.Ο.Α. σημειώνει πως «Η παρουσία της Μυτιλήνης στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας συγκινεί την οικογένεια του ελληνικού τένις και καταδεικνύει την ευαισθησία της ITF για το Αιγαίο», ενώ ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α, της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, των Σωματείων-Μελών της Ε.Φ.Ο.Α και της Ελληνικής Αθλητικής Οικογένειας θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. της ITF και τον Πρόεδρο κ. David Haggerty για την ανάθεση των τεσσάρων Πρωταθλημάτων στο Αιγαίο. Τα Πρωταθλήματα θα δώσουν ζωή και ενέργεια στην ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας. Ιδιαίτερα στη Λέσβο θα δώσουν χαρά και θα ενσωματώσουν παιδιά στην αγκαλιά του αθλητισμού.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey