Διεθνές τουρνουά εφ’ όρου ζωής στη Μυτιλήνη! [vid]

02/05/2018 - 20:24 Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2018 - 20:27

Τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού, σε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), στάθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο περιθώριο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Μυτιλήνη γίνεται μητρόπολη του παγκόσμιου τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης, αφού πλέον το Διεθνές Τουρνουά τένις κάτω των 18 ετών, θα διεξάγεται εφ’ όρου ζωής στο νησί της Λέσβου». Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στην Ελλάδα, αντίστοιχο τουρνουά θα πραγματοποιείται μόνο στη Ρόδο.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού πρώτα συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ για την ανάληψη των διοργανώσεων αυτών σε διεθνές επίπεδο, επεσήμανε ότι «θα αποτελέσουν την απαρχή και για αντίστοιχες διοργανώσεις ανάλογου βεληνεκούς και σε άλλα αθλήματα, λαμβάνοντας ως παράδειγμα προς μίμηση το τένις».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Σπύρος Ζαννιάς στάθηκε στη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης ενός διεθνούς τουρνουά τένις, σε ετήσια βάση στη Μυτιλήνη, με παγκόσμια εμβέλεια, που μετρούν μάλιστα στην παγκόσμια κατάταξη αθλητών και αθλητριών. Πρόκειται για μια διοργάνωση, που θα «μαγνητίσει» όλα τα νέα ταλέντα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, δίνοντας παραδείγματα μεγάλων και καταξιωμένων αθλητών που βρέθηκαν σε αντίστοιχες διοργανώσεις, στο ξεκίνημα της καριέρας τους, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαννιάς υπολόγισε «σε 160.000€ τα χρήματα που θα πέφτουν κάθε χρόνο στο νησί της Λέσβου, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας που θα διαρκεί το διεθνές τουρνουά», κάνοντας λόγο για «μια γερή ανάσα στην πολιτιστική και αθλητική κοινωνία του τόπου».

Κυρίως ταμπλό 32 αθλητών και αθλητριών

Στο τεχνικό σκέλος των αγώνων, ο κ. Ζαννιάς αποκάλυψε ότι τα δύο τουρνουά –αγοριών και κοριτσιών- θα απαρτίζονται αρχικά από 32 αθλητές και αθλήτριες στο κυρίως ταμπλό, αφήνοντας πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον, εφόσον το ευνοούν οι προϋποθέσεις, να αυξηθούν οι συμμετέχοντες σε 48, με κάποιους προκριματικούς αγώνες που θα δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να διεκδικήσουν μια θέση στη διοργάνωση.

Μιλώντας σχετικά, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου κ. Δημήτρης Τσακίρης χαρακτήρισε ως «ορόσημο τη σημερινή ημέρα, δίνοντας στη Λέσβο την ευκαιρία να αναπτυχθεί το άθλημα του τένις ακόμα περισσότερο» και ευχαρίστησε έναν προς έναν τους παρευρισκομένους για την σημαντική αυτή ανάληψη διοργάνωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey