Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Ημιμαραθώνιο "Αρίσβεια 2015"

07/05/2015 - 20:52

Όλα έτοιμα στην Καλλονή εν όψει του 2ου Ημιμαραθωνίου "Αρίσβεια 2015", που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων του κλασικού αθλητισμού στο νησί μας.

Την Κυριακή 10 Μαΐου, από τις 9 το πρωί, οι δρομείς θα ξεκινήσουν να διανύουν τα πρώτα μέτρα των διαδρομών που έχουν θεσπίσει οι διοργανωτές ανά κατηγορία. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν αγώνες 1000μ για μαθητές δημοτικού, 1500μ για μαθητές γυμνασίου, 2000μ για μαθητές λυκείων, 5000μ για ενηλίκους, 10000μ δυναμικό βάδισμα και φυσικά ο ημιμαραθώνιος των 21,1χλμ σε δημόσιο δρόμο. Φέτος, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την ίδια μέρα, θα διεξαχθεί και αγώνας για τις μητέρες συνολικής απόστασης 2000μ!

Ο Αρισβαίος Καλλονής, υπό την αιγίσα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, έχει προετοιμάσει τα πάντα ώστε για ακόμα μία χρονιά ο ημιμαραθώνιος να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διάθεση των αριθμών συμμετοχής, που για όσους λάβουν μέρος από την Καλλονή διατίθενται πλησίον κέντρου Τύπου (Παρασκευή 12:00-14:00) και για όσους βρίσκονται στη Μυτιλήνη από το "Πανελλήνιον". Εκτός του αριθμού τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και το επίσημο μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Αρισβαίου, οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον περσινό αριθμό. Συνολικά, περισσότερα από 600 μετάλλια περιμένουν τους κατόχους τους και όλα δείχνουν πως και ο φετινός ημιμαραθώνιος "Αρίσβεια 2015" θα μείνει αξέχαστος.

Χορηγός επικοινωνίας του Ημιμαραθωνίου "Αρίσβεια 2015" είναι η αθλητική εφημερίδα "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" και το SportLesvos.gr!

Για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των αθλητών και των παιδιών που θα τρέξουν ανά κατηγορία, οι διοργανωτές σε συνεννόηση με την Τροχαία έχουν συμφωνήσει να υπάρξουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα από 7 το πρωί και μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει η Πλατεία Καλλονής από την καφετέρια “Matrix” μέχρι και την Εθνική Τράπεζα. Από τις 9 το πρωί θα κλείσουν οι δρόμοι από και προς Δάφια (μονόδρομοι), από την κατηφόρα των Δαφίων, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μην διέρχονται προς Καλλονή και να οδηγούνται στη διασταύρωση. Επίσης, από τις 9 το πρωί θα κλείσει ο δρόμος από τον φούρνο «Κιντάκας», έτσι ώστε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να εκτρέπονται δεξιά της πλατείας. Επίσης στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας για 10 λεπτά, μέχρι να περάσουν όλοι οι αθλητές των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Από τις 9:30 παρουσία της αστυνομίας στο γεφύρι του ποταμού «Τσικνιά» στην Αρίσβη θα ρυθμίζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς απο εκεί αναμένεται να περάσουν όοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, σε μια διασταύρωση κομβική για τους αγώνες. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κιούνται με μικρή ταχύτητα. Τέλος, η Αστυνομία θα διακόπτει συχνά την κυκλοφορία στον πλάτανο, μπροστά απο τον ΟΤΕ Καλλονής, ενώ θα ενημερώνει τους οδηγούς να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα στην εθνική οδό Καλλονής - Μυτιλήνης, μέχρι το Ιερό των Μέσων, όπου θα τρέχουν οι συμμετέχοντες από νωρίς το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης, θα διακόπτεται η κυκλοφορία σε δρόμους κοντινούς στην Πλατεία Καλλονής ώστε να διέρχονται με ασφάλεια οι αθλητές κάθε κατηγορίας..

Από την τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αν δεν κρίνονται απαραίτητες προς αποφυγή αυτχημάτων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey