Αντίο Αιγαιοπελαγίτικοι!

17/08/2015 - 10:49

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, παρά την πολύχρονη ιστορία τους, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προκαλώντας απογοήτευση και έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των αθλητικών σωματείων όλου του Αιγαίου.

Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να διεξαθχεί στο Στάδιο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, όμως αν και είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι και ως προεκλογικό κατόρθωμα η ανάληψή της, τίποτα απολύτως δεν προχώρησε σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής από πλευράς Δήμου Λέσβου και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σχεδόν επί έναν ολόκληρο χρόνο, πέρα από κάποιες ελάχιστες συζητήσεις και επιτόπιους ελέγχους από εκπροσώπους εταιρειών, που διεκδικούσαν τη συντήρηση του ταρτάν του Σταδίου.

Ο ΣΕΓΑΣ επιθυμούσε αρχικώς οι αγώνες να διεξαχθούν την Άνοιξη, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούσαν για την ανάθεση και ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών. Οι 28οι Αιγαιοπελαγίτικοι μετατέθηκαν για το φθινόπωρο, αλλά τελικά δεν πρόκειται να πραματοποιηθούν καθόλου μέσα στο 2015. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά, μετά τη σύγχρονη αναβίωση της διοργάνωσης, που δεν θα αποτελέσει σημείο συνάντησης του κλασικού αθλητισμού στο Αιγαίο. Είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες ματαιώσεις του 1993 και του 2009.

Ως αιτιολογία για αυτή την εξέλιξη επιχειρείται να θεωρηθεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε συνδυσμό με το γεγονός πως είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συγκεκριμένο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL" πάντως, το μεγαλύτερο κομμάτι του προϋπολογισμού για τη διοργάνωση των αγώνων ήταν εξασφαλισμένο, αναζητώντας ως τώρα επιπρόσθετους οικονομικούς πόρους που δεν ξεπερνούσαν το 15% του συνολικού κόστους. Όμως είναι απόλυτα εμφανές πως ο κλασικός αθλητισμός δε βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα, γεγονός που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει σε όλη τη στιβική κοινότητα του Αιγαίου. Που δικαίως αισθάνεται εξαπατημένη από τους τοπικούς φορείς, για τους οποίους η ματαίωση διεξαγωγής των αγώνων αποτελεί αναμφίβολα μια τεράστια αποτυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey