Ταμβακέλλης: "Θα είμαστε έτοιμοι, αν μας ζητηθεί..."

17/08/2015 - 12:28 Τελευταία τροποποίηση στις 17/08/2015 - 12:50

Άμεση ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Ταμβακέλλη, Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα του "SL" για τη ματαίωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου 2015, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Καλλονή.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακέλλη, η εξέλιξη αυτή οφείλεται αποκλειστικά στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο περικοπών της για μια σειρά εκδηλώσεων, που αφορούν όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό. "Από τη πλευρά μας, ο Δήμος Λέσβου θα είναι έτοιμος για τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων. Η αναβολή τους οφείλεται αποκλειστικά στο Υπουργείο. Μας ενημέρωσαν πως πιστώσεις υπάρχουν, χρήματα όμως όχι. Εμείς θέλουμε να γίνουν οι αγώνες. Και τώρα να μας πουν ότι τέλος Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη θα διεξαχθούν τελικά, ο Δήμος Λέσβου θα φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή τους. Σε κάθε περίπτωση, οι Αγώνες παραμένουν στην Καλλονή είτε γίνουν το 2015 είτε το 2016...", ανέφερε ο κ. Ταμβακέλλης στο "SL", εξηγώντας: "Αν ήταν θέμα Δήμου, τότε το Υπουργείο θα είχε εξασφαλίσει τη διοργάνωση των αγώνων σε άλλο νησί. Εξάλλου υπήρχε ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης (σ.σ. από το Δήμο Ρόδου) και θα ήταν πολύ εύκολο εάν η ευθύνη βάραινε το Δήμο Λέσβου, να δοθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι αλλού. Όμως το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα η έλλειψη οικονομικών πόρων από την Πολιτεία."

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να περιορίσει τις δαπάνες για κάθε είδους αιγαιοπελαγίτικη αθλητική ή πολιτιστική διοργάνωση. Εκτός του στίβου δηλαδή, εν αμφιβόλω τίθεται η πραγματοποίηση της αντίστοιχης διοργάνωσης κωπηλασίας, ενώ ανάλογη τύχη αναμένεται να έχει και η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου. Ερωτηματικά προκαλούν πάντως οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ αυτών των διοργανώσεων και της Aegean Regatta, που ξεκινά κανονικά σε λίγες ημέρες στη γειτονική Χίο με προορισμό τη Σάμο και τους Λειψούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey