Έρευνα Ματζουράνη για τον Μαραθώνιο Αθήνας

13/06/2016 - 13:16

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε ο Μυτιληνιός Νίκος Ματζουράνης, η οποία αφορά την πρόβλεψη της επίδοσης που θα χρειαστεί ο 1ος νικητής-νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου του 2016, που διεξάγεται μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή.

Η συγκεκριμένη έρευνα, την οποία επιβλέπει ως διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον τομέα της Αθλητικής Φυσιολογίας, εφάρμοσε λογαριθμικά μοντέλα πρόβλεψης επίδοσης βασισμένα στους 10 πρώτους-πρώτες δρομείς των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων από το 2013 μέχρι το 2015.

Παρουσιάστηκε μάλιστα στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που διοργανώθηκε 8-10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας πολύ θετικές κριτικές από πανεπιστημιακούς, προπονητές και αθλητές, ενώ επίσης δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός", τόμος 36, τεύχος 1.

Το "SL", σε συνεργασία με τον Νίκο Ματζουράνη, προσφέρει δωρεάν σε προπονητές, αθλητές και γυμναστές εντός και εκτός Λέσβου το συγκεκριμένο άρθρο, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επί πληρωμή στο περιοδικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey