Μεγάλος άτυχος ο Μερτζανίδης

06/07/2016 - 19:26

Με την... τύχη του και δικαιολογημένα τα έχει ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από τους Έλληνες άλτες του μήκους στον προκριματικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Ο Λημνιός πρωταθλητής του Κώστα Χήτα είχε καλύτερο άλμα στα 7,76μ (+0,4), επίδοση που τον κατέταξε στην 6η θέση του β΄προκριματικού γκρουπ και στην 14η θέση συνολικά, όμως για να μείνει εκτός τελικού έπρεπε να συμβεί κάτι αρκετά σπάνιο! Ο Μερτζανίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, συνέχισε στα 7,75μ (+1,1) και στην τρίτη και τελευταία πέτυχε το 7,76μ, που όμως, δεν ήταν αρκετό να του δώσει μία θέση στον τελικό. Αιτία, το σημάδι στην άμμο που άφησε το νούμερο στο πίσω μέρος της φανέλας του, το οποίο είχε σκιστεί και παρά το ότι το σώμα του προσγειώθηκε αρκετά πιο μακριά, οι κριτές μέτρησαν το άλμα του με βάση το σημάδι του αριθμού του στην άμμο. Οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής κατέθεσαν ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε αφού με βάση τον κανονισμό το νούμερο θεωρείται προέκταση του σώματος του αθλητή.

Ο Μερτζανίδης δεν μπορούσε να πιστέψει πώς ακριβώς έμεινε εκτός τελικού, ωστόσο κανείς δεν παραγνωρίζει πως στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Μακριά από τα φετινά τους ρεκόρ βρέθηκαν ο Γιώργος Τσάκωνας (7,45μ) και ο Νίκος Καψής (7,23μ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey