Η διαδρομή του αγώνα δρόμου ιστορικής μνήμης

14/09/2016 - 13:43

Οριστικοποιήθηκε η διαδρομή που θα ακολουθήσουν όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, στις 24 Σεπτεμβρίου, κατά τη 72η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας από την γερμανική κατοχή (1941 – 1944). 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συμβολική διοργάνωση, που θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση τιμής και μνήμης (18:00) στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Συμπατριωτών μας από τους Ναζί κατακτητές. Ο αγώνας δρόμου θα έχει αφετηρία το κτίριο της Γκεστάμπο (χώρος βασανιστηρίων) στη Σουράδα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 17:30 και πορεία ίδια με εκείνη που ακολουθούσαν οι ναζί κατακτητές, οδηγώντας τους συμπατριώτες μας προς εκτέλεση, διαμέσου των οδών Νικολάου Βολογιάννη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Παύλου Κουντουριώτη, Αργύρη Εφταλιώτη, Εθνικής Αντίστασης, έως τα Τσαμάκια, όπου ήταν ο τόπος των εκτελέσεων. 

Ο Δήμος Λέσβου, σε ανακοίνωσή του, προσκαλεί αθλητές, συλλόγους, αλλά και μεμονωμένους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 6945957500 (κ. Θεόδωρος Στεργίου), ενημερώνοντας για το φορέα που εκπροσωπούν και τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν μέρος. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, αφού από τις 17:30 έως τις 18:00 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα των δρόμων αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητικοί σύλλογοι ή μεμονωμένοι αθλητές, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου το συντομότερο δυνατόν στο τηλέφωνο 6945957500 (υπεύuυνος: Θεόδωρος Στεργίου), αναφέροντας το φορέα που εκπροσωπούν και τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν. Όπως τονίζεται μάλιστα, η συμμετοχή κάθε σωματείου, κάθε αθλητή (ενεργού ή παλαίμαχου), κάθε ενδιαφερόμενου συντοπίτη μας, είναι ενέργεια τιμής σε όσους συμπατριώτες μας βασανίστηκαν και εκτελέσθηκαν υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την ελευθερία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, μετά τον τερματισμό του αγώνα δρόμου, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο στα Τσαμάκια, ενώ θα ακολουθήσει και η αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας, καθιστώντας και επίσημα το σημείο ως μαρτυρικό τόπο ιστορικής μνήμης, ενώ θα διαβαστούν και σημαντικά ιστορικά στοιχεία από τον συγγραφέα Γιώργο Γαλέτσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey