Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους Αιγαιοπελαγίτικους

27/09/2016 - 14:03 Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2016 - 14:11

Οι μέρες πλησιάζουν για τη μεγάλη γιορτή του στίβου, τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, το σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου.

Η τελετή έναρξης των αγώνων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (1/10), με ώρα έναρξης τις 16:00. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας, συμβάλλοντας σημαντικά αφενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών, αφετέρου στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

Φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν 50 σωματεία στίβου, καθώς και 9 σωματεία-σχολεία ΑμεΑ. Συνολικά, 500 αθλητές και αθλήτριες από 18 νησιά του Αιγαίου θα αγωνιστούν και μαζί 30 αθλητές και αθλήτριες ειδικών ικανοτήτων. Στους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου αναμένεται εκπροσώπηση από Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Λέρο, Πάτμο, Σύμη, Κάλυμνο, Νάξο, Μήλο, Άνδρο, Πάρο, Σαντορίνη, Τήνο και Μύκονο. Συνολικά στο νησί της Λέσβου θα φιλοξενηθούν περίπου 600 άτομα, αν υπολογιστούν συνοδοί αποστολών, προπονητές και παράγοντες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές μας, που αγωνίσθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Χριστόφορος Μερούσης, Σοφία Υφαντίδου Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Μιχαήλ Θεΐτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey