Καλή παρουσία στην Πάτρα για Φιάσκα - Κελεμένη

13/03/2017 - 16:14 Τελευταία τροποποίηση στις 13/03/2017 - 16:49

Η Μυτιλήνη έκανε αισθητή την παρουσία της στο "Patras Race Walking Festival", που διοργανώθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, λαμβάνοντας μέρος με δύο πρωταθλήτριες της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Η Όλγα Φιάσκα κατέκτησε τη 2η θέση στα 5.000μ βάδην των κορασίδων, με χρόνο 26.12, σε μια κούρσα πάντως που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα. Πρώτη ήταν η Μαρία Σεφεριάδη (25.30), με τις δύο αθλήτριες να ετοιμάζουν βαλίτσες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στη Φλώρινα (18/4), σε μια ακόμα σπουδαία διεθνή διοργάνωση, όπου θα έχει εκπροσώπηση το νησί μας με την εθνική ομάδα.

Η Δέσποινα Κελεμένη τερμάτισε επίσης στη 2η θέση των 10.000μ βάδην στην κατηγορία νεανίδων με επίδοση 54.27, τερματίζοντας πίσω από τη Σοφία Αλικανιώτη (51.40). Η εξασφάλιση της 2ης θέσης θα δώσει πιθανότατα στη Μυτιληνιά πρωταθλήτρια το προνομιούχο εισιτήριο για το Βαλκανικό, αν και στην κατηγορία της υπάρχει και η Δήμητρα Μποχώρη, που δεν έλαβε μέρος στους αγώνες λόγω τραυματισμού.

Πλέον, η τεχνική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ θα αξιολογήσει τις επιδόσεις όλων των αθλητριών, τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όσο και στον χθεσινό αγώνα που αποτέλεσε κριτήριο για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας και ακολούθως θα ανακοινώσουν και επίσημα τα μέλη της αποστολής για τη Φλώρινα.

Μιλώντας στο "SL", ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης Γρηγόρης Κοντός, επεσήμανε: "Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και μπορώ να πω καλύτερη από πέρυσι στα Μέγαρα, αφού οι αγώνες έγιναν στο κέντρο της πόλης και έτσι υπήρχε πολύς κόσμος που τους παρακολούθησε, χειροκροτώντας και υποστηρίζοντας όσους αγωνίζονταν. Η Πάτρα έχει τρομερή παράδοση στο βάδην και δεν είναι τυχαίο ότι στις κατηγορίες όπου συμμετείχαν τόσο η Όλγα όσο και η Δέσποινα, κέρδισαν αθλήτριες της Ολυμπιάδας Πατρών. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι η Μυτιλήνη μνημονεύθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές από τους διοργανωτές, για τη συμμετοχή μας στους αγώνες, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του νησιού μας στο βάδην. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως τεχνικά οι δύο πρωταθλήτριές μας άγγιξαν το τέλειο και αισθάνομαι αισιόδοξος για τη συμμετοχή και των δύο στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα."

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και αν ένα από τα δύο κορίτσια δεν συμπεριληφθεί στην εθνική για τη διεθνή αυτή διοργάνωση, θα αγωνιστεί στη Φλώρινα εκτός συναγωνισμού όμως. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey