Ανθούσα: "Ευχαριστημένη και ενθουσιασμένη"

31/05/2017 - 16:05

Η Μαντώ Ανθούσα συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Λέσβου με εκπροσωπήσεις, διαχρονικά, στην Εθνική Ελλάδας για τις διεθνείς διοργανώσεις του στίβου.

Η νεαρή πρωταθλήτρια της ΑΕ Λέσβου Καλλονής συμπεριλήφθηκε στην ελληνική αποστολή για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιουνίου και μίλησε με χαρά στο "SL" για την εξέλιξη αυτή: "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουν και κυρίως τον προπονητή μου Σταύρο Κιουλάφα."

Στην Κωνσταντινούπολη, η Μαντώ θα βρει απέναντί της τις καλύτερες αθλήτριες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων στο αγώνισμα των 1.500μ. Η ίδια έχει κατακτήσει πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων και ευελπιστεί σε μια πολύ καλή επίδοση που θα επιβεβαιώσει την ανοδική της πορεία. Εξάλλου, ακολουθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπου έχει διαπρέψει στο παρελθόν μετρώντας ένα χρυσό μετάλλιο στα 600μ των παγκορασίδων Α' στο Ναύπλιο το 2015 και μια 6η θέση στα 800μ των κορασίδων στα Τρίκαλα το 2016. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μαντώ Ανθούσα γίνεται η 19η αθλήτρια από τη Λέσβο που συμμετέχει στην Εθνική Ελλάδας στο στίβο μετά το 2000 και η 25η συνολικά από το 1990 ως σήμερα, ενώ έχουν καταγραφεί και τουλάχιστον δύο ακόμα εκπροσωπήσεις παλαιότερα, τις δεκαετίες '60 και '70.

Φωτογραφία | kalloninews.gr

Αναλυτικά, ο πίνακας με τις παρθενικές συμμετοχές αθλητών και αθλητριών του νησιού μας στην Εθνική Ελλάδας στο στίβο:

*Ευχαριστούμε τον προπονητή της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρη Πετρόπουλο, για την πολύτιμη βοήθειά του στη συγκέντρωση των ονομάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey