Πάτησε Γαλλία η Κεραμιδά

22/06/2017 - 16:38

Έφτασε στη Γαλλία το πρώτο γκρουπ Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ανάμεσά τους και η Γρηγορία Κεραμιδά από τη Λέσβο, που θα τρέξει στα 100μ, αλλά και στη σκυταλοδρομία 4x100μ.

Η ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων είναι μικρή. Στη Λιλ θα γίνει μόλις η έβδομη έκδοση της σειράς αγώνων, που ξεκίνησε το 2009 με τη Σούπερ Λίγκα να φιλοξενείται στην Λεϊρία της Πορτογαλίας και την ομάδα της Γερμανίας να κατακτά την πρώτη θέση. Οι αγώνες γίνονται σε τέσσερις κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα, Α' Κατηγορία, Β' Κατηγορία, Γ' Κατηγορία με τη διαδικασία του υποβιβασμού και προβιβασμού. Στις δύο πρώτες κατηγορίες μετέχουν 12 ομάδες και στις δύο άλλες οχτώ. Η βαθμολογία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι κοινή. Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τη χρονιά, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι το πρώην Ευρωπαϊκό Κύπελλο "Μπρούνο Τζάουλι". Έγινε για πρώτη φορά το 1965 στην Στουτγάρδη για τους άνδρες και το Κάσσελ για τις γυναίκες, ενώ η τελευταία φορά που διεξήχθη με εκείνη τη μορφή ήταν το 2008 στο Ανσί, εκεί όπου έγινε η Σούπερ Λίγκα με τη συμμετοχή των οχτώ καλύτερων ομάδων των ανδρών και των αντίστοιχων γυναικών. 
 
Μέχρι το 2008 οι εθνικές ομάδες ανδρών - γυναικών αγωνιζόταν ξεχωριστά και μετείχαν στην κάθε κατηγορία ανάλογα με το δυναμικό τους. Εκτός από την Σούπερ Λίγκα, υπήρχαν και οι Α' - Β' Κατηγορία, στις οποίες λάμβαναν μέρος οι εθνικές ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.
 
Οι πόλεις που φιλοξένησαν τις προηγούμενες διοργανώσεις και η νικήτρια ομάδα
 
2015: Τσεμποκτσάρι - Ρωσία
2014: Μπραουνσβάικ - Γερμανία
2013: Γκέιτσχιντ - Γερμανία/10η Ελλάδα (155 β.)
2011: Στοκχόλμη - Ρωσία
2010: Μπέργκεν - Ρωσία/ 10η Ελλάδα (189 β.)
2009: Λεϊρία - Γερμανία/ 9η Ελλάδα (217 β.)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey