Με όνειρα στην Πόλη η Ανθούσα

07/06/2018 - 13:26 Τελευταία τροποποίηση στις 07/06/2018 - 14:54

Ένα χρόνο μετά τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, τον περασμένο Ιούνιο, η Μαντώ Ανθούσα επιστρέφει στην Τουρκία για να εκπροσωπήσει ξανά το εθνόσημο στην ίδια διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια της ΑΕ Λέσβου Καλλονής ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για τους αγώνες και αναχωρεί την Παρασκευή μαζί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τη γειτονική χώρα, όπου θα αγωνιστεί στα 1.500μ των κορασίδων. Πριν συμβεί αυτό όμως, μεταξύ προπόνησης και ξεκούρασης, βρήκε λίγο χρόνο για να μιλήσει στο «SL» εν όψει της συμμετοχής της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

  • Μαντώ, επιστρέφεις στην Κωνσταντινούπολη ένα χρόνο μετά την συμμετοχή σου στην αντίστοιχη διοργάνωση. Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα πάρω ξανά μέρος σε αγώνες με την Εθνική ομάδα. Γενικώς είμαι ενθουσιασμένη που με επέλεξαν να αγωνιστώ και πάλι σε μια τέτοια διοργάνωση, εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή ή μια αθλήτρια.»

  • Θεωρείς ότι θα σου είναι πιο εύκολο αυτή τη φορά, με δεδομένο ότι θα είναι πιο γνώριμα τα κατατόπια;

«Και η πρώτη φορά ήταν μια τρομερή εμπειρία. Ειλικρινά ανυπομονώ. Το να συμμετέχεις σε μια αποστολή με την Εθνική ομάδα είναι ξεχωριστό. Υπάρχει ενθουσιασμός για το ταξίδι, για τον αγώνα μας σε ένα μεγάλο στάδιο. Επίσης βοηθά πολύ που αλλάζουμε παραστάσεις και γνωριζόμαστε με άλλους αθλητές από διαφορετικές περιοχές, με τους οποίους μοιραζόμαστε στόχους και ανησυχίες γύρω από το στίβο. Δημιουργούνται φιλίες και αυτό είναι πολύ όμορφο.»

  • Μιας και αναφέρθηκες στους στόχους, τι να περιμένουμε από τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

«Προσωπικά βλέπω τη συμμετοχή μου στο Βαλκανικό ως μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί δυστυχώς στο Πανελλήνιο Σχολικό, τον πρώτο μου αγώνα στη σεζόν φέτος, δεν μπόρεσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό λόγω ενός κρυολογήματος. Το αντιμετωπίζω λοιπόν ως μια προσωπική ρεβάνς. Θέλω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ γιατί αισθάνομαι ότι θα νιώθω και πιο άνετα σε σχέση με πέρυσι.»

  • Ο μεγάλος στόχος για φέτος; Είναι να επαναλάβεις τον περσινό άθλο με το χρυσό νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα; Ή ίσως και κάτι ακόμα μεγαλύτερο;

«Ασφαλώς και θέλω σε κάθε αγώνα που συμμετέχω να δίνω τα πάντα και σίγουρα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα γίνει μεγάλη μάχη. Μακάρι να μπορέσω να επαναλάβω αυτές τις επιτυχίες. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ουγγαρία. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν απογοητεύομαι. Ξέρω ότι πρέπει να βελτιώσω κατά 8 δευτερόλεπτα το ατομικό μου ρεκόρ για να πιάσω το όριο, όμως η προετοιμασία μου συνεχίζεται πολύ καλά και θα βάλω τα δυνατά μου.»

Η Μαντώ Ανθούσα προπονείται καθημερινά στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» του Λεκανοπεδίου, υπό τις οδηγίες του Σταύρου Κιουλάφα, προσπαθώντας να ξεπεράσει όσες αντιξοότητες αντιμετωπίζουν συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριες του νησιού μας λόγω της έλλειψης σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων. Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε έναν σημαντικό σύμμαχο και χορηγό. Το OXY Club και το Mojo Beach Bar στην Πέτρα, που της εξασφάλισαν αθλητικό εξοπλισμό εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν, καθώς και υποστήριξη συνολικά για την προετοιμασία της.

Μιλώντας στο «SL» ο προπονητής της ΑΕ Λέσβου Καλλονής, Σταύρος Κιουλάφας, επεσήμανε: «Είναι πολύ ευχάριστο ότι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας επιχειρηματίες, που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλουν ερασιτεχνικά αθλητές και σύλλογοι, στηρίζοντας τον αθλητισμό με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς ως ΑΕ Λέσβου Καλλονής, στην προσπάθεια που κάνει η Μαντώ για διάκριση μέσα στους στίβους, βρήκαμε ανταπόκριση στο OXY Club και το Mojo Beach Bar. Μέσα από αυτό το βήμα που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μιχάλη Δελάγα για τη χορηγία αυτή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίζεται ο κλασικός αθλητισμός με τέτοιες πρωτοβουλίες.»

Φωτογραφίες | Θεόφιλος Μυζίκας / Postarw.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey