Μέσα στο Σεπτέμβριο τα νέα ταρτάν!

06/02/2019 - 11:44 Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2019 - 12:52

Το δρόμο του προς την υλοποίηση τους παίρνουν δύο πολύ σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί μας. Ο λόγος για τα Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής, όπου θα ανακατασκευαστούν τα ταρτάν του στίβου, αλλά και το Στάδιο Πολιχνίτου, όπου πέραν του ελαστικού τάπητα έξι διαδρομών θα τοποθετηθεί και συνθετικός τάπητας ποδοσφαίρου, μαζί με επιπρόσθετες εργασίες ηλεκτροφωτισμού και στήριξης των κερκίδων.

Αυτό προέκυψε μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επιτρέπει πλέον στο Δήμο Λέσβου να προχωρήσει -έχοντας ολοκληρωθεί πλέον το μεγαλύτερο μέρος των γραφειοκρατικών διαδικασιών- στη δημοπράτησή τους, όπως επισημαίνει στο «SL» ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Κατσαρός.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο των διαδικασιών που απαιτούνται. Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απομένει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου να ολοκληρώσει το δικό της κομμάτι, ώστε μέσα στον Μάρτιο να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε τα δύο αυτά έργα πνοής για τον αθλητισμό του νησιού μας. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί το πολύ ένα εξάμηνο, μέχρι να μπει ο εργολάβος μέσα στα Στάδια και να ξεκινήσει τις εργασίες του τόσο σε Μυτιλήνη και Καλλονή, όσο και σε Πολιχνίτο...», ανέφερε ο Κώστας Κατσαρός, θέτοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά σε εφαρμογή την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υλοποίησης μιας υπόσχεσης, κυρίως προς τη νεολαία του τόπου μας, που πολλοί αμφισβήτησαν το προηγούμενο διάστημα.

Ουσιαστικά, την εξαγγελία για την είσοδο στην τελική ευθεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών είχε επισημάνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, Θόδωρος Βαλσαμίδης, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της εκδήλωσης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου για τη βράβευση των κορυφαίων του 2018, την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, τονίζοντας πως από την πλευρά της Περιφέρειας μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Λέσβου, απέμενε μόνο να διευθετηθούν μικρές γραφειοκρατικές διαδικασίες από τη δημοτική αρχή έως τη δημοπράτηση των έργων και την ανάδειξη των εργολάβων, που θα τα υλοποιήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της ανακατασκευής των ταρτάν του στίβου σε «Ταρλά» και «Κώστας Κεντέρης» έχει συνολικό προϋπολογισμό €1.191.561,35 και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λέσβου. Οι €700.000 έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι υπόλοιπες €491.561,35 προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Όσο για την αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου, έχει προϋπολογισμό €2.100.000, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους €1.000.000 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και το υπόλοιπό €1.100.000 θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου Λέσβου, που είναι ο φορέας υλοποίησης του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί για ακόμα μία φορά, η απόλυτα επιτυχημένη -όπως αποδεικνύεται- σύμπραξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου σε επίπεδο αθλητικών έργων. Κι αυτό πιστώνεται αναμφίβολα στην κοινή απόφαση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού να «βγουν από το ψυγείο» οι μεταξύ τους σχέσεις και κατ' επέκταση στον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Βαλσαμίδη και στον Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, που ανέλαβαν να συνεργαστούν και να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, μιας σύμπραξης που δεν θα γινόταν απλώς για το θεαθήναι, αλλά θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Κάτι για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες, κόντρα στις μηδενιστικές λογικές ορισμένων, που μοιάζουν -κι αυτό είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικό- να μη θέλουν να σηκώσει ποτέ κεφάλι η Λέσβος. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey