«Σκοπός μας να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των διπλωματούχων προπονητών» (video)

25/04/2024 - 19:23 Τελευταία τροποποίηση στις 25/04/2024 - 19:58

Ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Λέσβου Βαγγέλης Σπανός, την Τετάρτη 24 Απριλίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο κ. Σπανός αρχικά μίλησε για τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα βάσει του νέου καταστατικού και τη νέα εκτελεστική επιτροπή που απαρτίζεται από προπονητές όλων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.  Αυτό το άνοιγμα έγινε με σκοπό να υπάρχουν εκπρόσωποι του νέου ΔΣ στα νησιά για να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Η προηγούμενη τετραετία σημείωσε ήταν περισσότερο οργανωτική με ένα κενό διάστημα βέβαια λόγω του κορονοϊού. Στόχος τους είναι φέρουν πιο κοντά στον σύνδεσμο τα υπόλοιπα μέλη που είναι αρκετά, να γίνουν πιο ενεργά και να υπάρχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Το βασικότερο μέλημα ωστόσο, είναι η εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών, γιατί ο προπονητής είναι ένας εργαζόμενος που έχει κι αυτός δικαιώματα και υποχρεώσεις. Πρωτίστως ο ίδιος ο προπονητής πρέπει να κατανοήσει ότι το έργο που επιτελεί είναι πολύ σημαντικό και ότι όλα αυτά που προσφέρει και τις ώρες που αφιερώνει πρέπει να ανταμείβονται.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον στη Λέσβο για απόκτηση διπλωμάτων από νέους προπονητές και ότι ο σύνδεσμος είναι πάντα αρωγός σε ότι χρειάζονται οι προπονητές για την διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών. Γενικότερα σε όλα τα νησιά υπάρχουν περισσότερα από 120 μέλη.

Ακόμη, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Λέσβο κάποια σεμινάρια προπονητών, ενώ μέσα στους στόχους του συνδέσμου είναι και η διεξαγωγή εκδηλώσεων σχετικά με τον αθλητισμό σε συνεργασία τους υπόλοιπους φορείς.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στις υποχρεώσεις του συνδέσμου είναι να διασφαλίσει τα δικαιώματα των προπονητών κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός της ΕΠΟ. Το ότι επιβάλλονται πρόστιμα από την ΕΠΣΛ καθώς δεν διαθέτουν ανδρικές ομάδες προπονητές με τις απαραίτητες προδιαγραφές δεν ευθύνεται ο σύνδεσμος, καθώς υπάρχουν 43 προπονητές με UEFA B όπως απαιτείται. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν λύσεις και να μην μεταφέρεται το πρόβλημα από την ΕΠΣΛ στον σύνδεσμο προπονητών και αντιστρόφως. Δεν έχουμε υπογραμμίζει παρακάτω κάποιο θέμα με την ΕΠΣΛ και μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα για να γίνουν κάποια βήματα παρουσία και του πρόεδρου του πανελλήνιου συνδέσμου προπονητών Λάμπρου Ανδριόπουλου που θα επισκεφτεί το νησί μας την Παρασκευή 26/4 και έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση στο γραφείο της ΕΠΣ Λέσβου.

Σε άλλο σημείο είπε ότι θα γίνει μια ημερίδα από τον σύνδεσμο που συμπληρώνει στις 12 Μάϊου δέκα χρόνια, για την ενημέρωση των σωματείων και των προπονητών σχετικά με τον κανονισμό των προπονητών, ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Επιπροσθέτως, για το γενικότερο ρόλο του προπονητή κυρίως απέναντι στους νεαρούς αθλητές τόνισε ότι πρέπει να είναι παιδαγωγός και να έχει στο μυαλό του τρεις λέξεις κλειδιά, όπως η επικοινωνία, η ψυχολογία και η διαχείριση καταστάσεων.

Πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση ο κ. Σπανός μίλησε για τον Αιολικό, τονίζοντας ότι όπως κατέληξε η μεταξύ τους συνεργασία και το γεγονός ότι δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι κάτι που τον «πονάει». Επίσημα λύση συνεργασίας δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, όμως αποφάσισε εκείνος σιωπηλά να απομακρυνθεί από την ομάδα, διότι όπως αναφέρει δεν ήταν επιθυμητός από τη διοίκηση μετά από κάποια περιστατικά που συνέβησαν κυρίως κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων. Η διοίκηση στη συνέχεια αποφάσισε ένα συνεχίσει με άλλον προπονητή στην Αθήνα. Ευθύνες έχω και εγώ συμπληρώνει, θέλω όμως να αναλογιστούν κάποιοι τι έχω προσφέρει αυτή τη χρονιά.

Κλείνοντας είπε ότι είναι ευχαριστημένος για όσα έχει κάνει γι’ αυτή την ομάδα και πάντα βάζει μπροστά τον σύλλογο και όχι το άτομο. Τα εύσημα που λαμβάνει είναι πολλά για την φετινή παρουσία της ομάδας στην Β ΕΠΣ Λέσβου και το πρωτάθλημα Κ19 επί των ημερών του και αυτό είναι η ηθική δικαίωση για την προσπάθεια που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey