Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη

27/12/2023 - 12:48

Η Balkan Athletics ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ο τόπος που θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ή short track και δεν είναι άλλος από την Ataköy Athletics Arena στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία αναλαμβάνει την εν λόγω διοργάνωση για ενδέκατη φορά τα δεκατρία τελευταία χρόνια. Από το 2012, η μοναδική άλλη πίστα που φιλοξένησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ήταν Kombank Arena του Βελιγραδίου το 2017, ενώ το 2023 δεν διεξήχθη. Όλα τα χρόνια πριν από το 2012 το πρωτάθλημα φιλοξενούνταν στην Ελλάδα, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ή στην Παιανία.

Με επιστολή της, που κοινοποιήθηκε σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, η Balkan Athletics ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Φατίχ Τσιντιμάρ. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2024.

Θυμίζουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου 2023, η World Athletics αντικατέστησε τον «κλειστό στίβο» με τον όρο «short track» και η αλλαγή τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Θα χρησιμοποιείται για αγώνες σε πίστα 200 μέτρων ανεξάρτητα αν το στάδιο είναι κλειστό ή όχι. Μάλιστα, ήδη στις στατιστικές λίστες της έχουν αφαιρεθεί οι επιδόσεις και τα ρεκόρ «indoor» και χρησιμοποιείται ο όρος «short track».

segas.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey