Εγκατέλειψε η Όλγα Φιάσκα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην

11/02/2024 - 14:52

Άτυχη στάθηκε η Όλγα Φιάσκα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η Μυτιληνιά βαδίστρια προερχόταν από την προετοιμασία της στην Κύπρο, ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο είχε από νωρίς στην κούρσα κάποια προβλήματα και εγκατέλειψε μετά το 7ο χιλιόμετρο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην έγινε την Κυριακή (11/2) στην παραλία του Άστρους με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Στις γυναίκες η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν. Ιωνίας) δεν είχε πρόβλημα να φτάσει πρώτη στη γραμμή τερματισμού με 1.35.52 αρκετά μπροστά από την δεύτερη Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), που ακολούθησε με 1.37.13 και την Σοφία Αλικανιώτη (Εθνικός ΓΣ), που ήταν τρίτη με 1.41.37. Πρώτη στις γυναίκες Κ23 ήταν η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1.55.00.

Στους άνδρες ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς έφτασε στην 14η νίκη του στη διοργάνωση κάνοντας μία συντηρητική κούρσα. Ο αθλητής επέλεξε να αρκεστεί σε μία ακόμη νίκη και να μην κυνηγήσει χρόνο καλύτερο από το 1.26.25 καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές λόγω του δυνατού αέρα, αλλά και γιατί το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Καυκάς (ΑΕ Ολυμπιάς) με 1.26.54 και πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάς) με 1.33.00. Ο Γιώργος Κριτούλης (Κάμειρος Ρόδου) ήταν τέταρτος στην κατηγορία των Ανδρών και πρώτος στην κατηγορία Ανδρών Κ23 με 1 ώρα 33.05. Ο 20χρονος αθλητής, που γυμνάζεται με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, άφησε καλές εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία στην απόσταση, στην οποία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 2025 μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Η γιορτή για τα 40 χρόνια του γυναικείου βάδην

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του γυναικείου βάδην οι διοργανωτές και ο Δήμος Άστρους τίμησε το βράδυ του Σαββάτου αθλήτριες που ξεχώρισαν στο πέρασμα των χρόνων στο αγώνισμα. Τιμήθηκαν η πρώτη πανελληνιονίκης στο αγώνισμα Ντίνα Μπορνιβέλλη, οι Καλλιόπη ΓαβαλάκηΕυαγγελία Γκιόλια και Ευαγγελία Ξυνού, που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στο αγώνισμα, καθώς και η πρώην κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην και 6η στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι, Αθηνά Παπαγιάννη, αθλήτρια που για πολλά χρόνια βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος.

Στο Άστρος βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών στο κορυφαίο γεγονός για τα αγωνίσματα του βάδην.

Δείτε τα αποτελέσματα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey