Για πρώτη φορά η World Athletics δίνει πριμ στους χρυσούς Ολυμπιονίκες

10/04/2024 - 14:30 Τελευταία τροποποίηση στις 10/04/2024 - 14:36

Μια ανακοίνωση που το περιεχόμενό της ανοίγει το δρόμο για μια νέα – οικονομική – εποχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέδωσε η World Athletics.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της WA, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μια διεθνής ομοσπονδία, εν προκειμένω αυτή του κλασικού αθλητισμού, θα ανταμείψει όσους κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, τους νικητές των 48 Ολυμπιακών αγωνισμάτων του στίβου περιμένουν συνολικά 2.4 εκ. δολάρια, ήτοι 50.000 για κάθε νικητή. Στα ομαδικά αγωνίσματα το ποσό θα μοιράζεται μεταξύ των αθλητών/τριών που κατέκτησαν τη νίκη.

Το μέτρο θα έχει άμεση εφαρμογή στο Παρίσι, ενώ η WA προτίθεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο τις ανταμοιβές το 2028 στο Λος Άντζελες προσφέροντας πριμ και για όσους/ες κατακτήσουν αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Αν ο Μίλτος Τεντόγλου επαναλάβει τη νίκη του στο Τόκιο, τον περιμένει πριμ 50.000 δολαρίων από τη World Athletics.

Σχετικά με την απόφαση της WA, ο πρόεδρός της Σεμπάστιαν Κόου, δήλωσε:

«Η εισαγωγή των πριμ για τους νικητές είναι μια καίριας σημασίας απόφαση για τη διεθνή ομοσπονδία και το άθλημα και τονίζει την δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τους αθλητές και να αναγνωρίσουμε τον αποφασιστικής σημασίας ρόλο που παίζουν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για τη συνέχιση ενός ταξιδιού που ξεκίνησε το 2015. Όλα τα χρήματα που λαμβάνουμε από τη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα επιστρέφουμε απ’ ευθείας στο άθλημα.

Ξεκινήσαμε δίνοντας χρήματα στις εθνικές ομοσπονδίες προσφέροντας επιπλέον 5 εκ. δολάρια που καταλήγουν σε αναπτυξιακά προγράμματα. Πλέον, είμαστε σε θέση να χρηματοδοτήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών που θα κατακτήσουν χρυσά μετάλλια στο Παρίσι και δεσμευόμαστε ότι θα ανταμείψουμε όσους κατακτήσουν μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος στο Λος Άντζελες.

Αν και είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε επακριβώς την αξία ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου ή τη δέσμευση και στην αφοσίωση που χρειάζεται για να εκπροσωπήσεις της χώρα σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, νομίζω ότι είναι σημαντικό να γίνει η αρχή και να εξασφαλίσουμε ότι τα έσοδα που προκύπτουν από τις προσπάθειες των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιστρέφουν απ’ ευθείας σε αυτούς και αυτές που συνεισφέρουν στο θέαμα που απολαμβάνει όλος ο πλανήτης».

Αναμένεται η αντίδραση της ΔΟΕ στην αιφνιδιαστική για τον Τόμας Μπαχ και τους συνεργάτες του, ανακοίνωση της World Athletics.

segas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey