Όλα έτοιμα για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στη Χίο

03/10/2013 - 14:33 Τελευταία τροποποίηση στις 03/10/2013 - 15:08

Aigaiopelagitikoi_Xios_2013_26oiΠρόκειται αναμφίβολα για το αθλητικό γεγονός της χρονιάς σε ότι αφορά το Στίβο του Αιγαίου και ίσως τον πιο καταξιωμένο θεσμό για τις νησιωτικές κοινωνίες. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου δεν είναι απλά μια διοργάνωση, όπου οι αθλητές θα αγωνιστούν με έπαθλο κάποια μετάλλια. Το μεγαλείο των αγώνων, εκείνο που εμπνεύστηκαν το 1927 οι άνθρωποι του αθλητισμού στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ξεπερνά τα στενά διαγωνιστικά όρια.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αποτελούσαν διαχρονικά την καλύτερη ευκαιρία για τους αθλητές των νησιών να διακριθούν και μαζί να διαδώσουν το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες, αλλά παράλληλα να ανταλλάξουν παραστάσεις και απόψεις με συναθλητές και πάνω απ’ όλα συνανθρώπους τους, που μοιράζονται παρόμοια καθημερινότητα στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Από το 1986, όταν και αναβίωσε ο θεσμός έπειτα από πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ και του τότε υπουργείου Αιγαίου, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου συνδέθηκαν με την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία αθλητικής υποδομής στα νησιά. Τα τελευταία χρόνια, μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας, η ιδέα της δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά όπου θα πραγματοποιούνταν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, δυστυχώς εγκαταλείφθηκε.

Το αγωνιστικό σκέλος

Aigaiopelagitikoi_Xios_2013_26oi_afisaΦέτος στους αγώνες θα συμμετάσχουν συνολικά 31 σωματεία στίβου και σωματεία - σχολεία ΑμεΑ από όλα τα νησιά του Αιγαίου, με 500 περίπου αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, εκπροσώπους σωματείων καθώς επίσης και συνοδούς.

Στους αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή θα βραβεύσει αθλητές και αθλήτριες που κατέλαβαν την 1η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες, τον καλύτερο αθλητή κάθε Ένωσης Αθλητικών Σωματείων, καθώς και τους σωματειακούς προπονητές τους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Μυτιληνιοί αθλητές της Αθλοκίνησης. Ο Πέτρος Χατζίου που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο τόσο στο Πανελλήνιο παίδων όσο και στο εφήβων στο άλμα επί κοντώ και προπονείται υπό τις οδηγίες του Γρηγόρη Κοντού. Επίσης, ο Φανούρης Θεριουδάκης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο παμπαίδων Α' και προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πάνου.

Επίσης θα βραβευτούν οι παρακάτω αθλητές: 

Νίκος Μάρης (ΑΣ Έφηβος) - 1ος στα 400μ εμπόδια εφήβων (Ιωάννης Τζήκας - Προπονητής)

Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) - 1η στο Επί Κοτνώ γυναικών

Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣΝ Λέρου) - 1η στα 10.000μ γυναικών (Ελευθέριος Μπότσαρης - Προπονητής)

Νεφέλη - Τσαμπίκα Ράμμου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) - 1η 80μ εμπόδια παγορασίδων Α' (Σταμάτης Μάγος - Προπονητής)

Άλκηστις Γεωργίου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) - 1η στα 100μ. εμπόδια νεανίδων (Ελευθέριος Μπότσαρης - Προπονητής)

Κωνσταντίνος Αναστασίου (Πανναξιακός) -  3ος στα 400μ εμπόδια ανδρών

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το πρωί του Σαββάτου (5/10, 9:15) θα διεξαχθεί στο "Ομήρειο" συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή με τους εκπροσώπους και προπονητές των σωματείων του Αιγαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey