Επιτυχημένη η Ημερίδα για τα αναβολικά

10/10/2013 - 12:50 Τελευταία τροποποίηση στις 10/10/2013 - 13:31

anavolika_SEGAS_Hmerida_xiosΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χίο (5/10) -με την ευκαιρία της τέλεσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου– η "Ημερίδα" για το ντόπινγκ, με συνδιοργανωτές τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την εταιρεία "Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά".

Επίσης τιμήθηκε ο Γ. Κατσιμπάρδης, με ειδική πλακέτα, ως θεμελιωτής των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων που τελούνται με επιτυχία 25 χρόνια τώρα, εναλλάξ σε καθένα από τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκος, ο γ.γ. και πρώην πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βασίλης Σεβαστής, ο βουλευτής Χίου Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κωνσταντίνος Γανιάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ, τεχνικοί σύμβουλοι και πολλοί αθλητές και αθλήτριες.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκος –ο οποίος παρακολούθησε μέχρι το τέλος την εκδήλωση– τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτό το συνέδριο είναι ό,τι καλύτερο για την ενημέρωση της νεολαίας μας, ένα πραγματικό προσκλητήριο για τη συμμετοχή και των ίδιων των αθλητών και αθλητριών στο αγώνα κατά της μάστιγας των αναβολικών. Η τοπική μας Εκκλησία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα αναβολικά βλάπτουν βέβαια το σώμα, σκοτώνουν όμως και την ολυμπιακή ιδέα ενώ, παράλληλα, και αυτό είναι το κυριότερο, ζημιώνουν την ψυχή των ανθρώπων, καθώς η χρήση τους αποτελεί επί της ουσίας δόλια πρακτική, με ολέθρια αποτελέσματα τόσο στο πνευματικό όσο και στο ψυχολογικό επίπεδο».

Στο μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο χαρακτηριστικός τίτλος της Ημερίδας «Αναβολικά, σαν τη λερναία ύδρα χτυπούν τον αθλητισμό» αποδεικνύεται κυριολεκτικός. Μόνο αγώνες, όπως ο δικός σας, μπορούν να επαναφέρουν το ιδεώδες του ολυμπιακού πνεύματος που τόσο βάλλεται τελευταία».

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας και πρώην πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βασίλης Σεβαστής εξήρε το γεγονός ότι η Ομοσπονδία δεν έχει, για πρώτη φορά φέτος, κανέναν με θετικές ενδείξεις για χρήση αναβολικών, μολονότι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες μετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών και σε πάρα πολλούς διεθνείς αγώνες. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey