Όταν ο Μουρίνιο γινόταν... persona non grata στο «Ανφιλντ»

20/09/2020 - 14:49 Τελευταία τροποποίηση στις 20/09/2020 - 15:02

Κάθε ντέρμπι στην Αγγλία έχει και το... αίτιο (της αντιπαλότητας): είτε τοπικιστικό, όπως το Σίτι – Γιουνάιτεντ, είτε από κάποιους αγώνες που άναψαν τη... σπίθα, όπως το Τσέλσι – Τότεναμ, είτε κοινωνικό όπως το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ. Υπάρχει βέβαια και το Τσέλσι – Λίβερπουλ, «21st century rivalry» όπως το αποκαλούν στο Νησί, ήτοι η αντιπαλότητα του 21ου αιώνα. Ότι είναι, δηλαδή... φρέσκια. Σύμφωνα με μερικούς, το εν λόγω... ντέρμπι «γεννήθηκε» στις 11 Μαΐου 2003, όταν η Τσέλσι νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική, της πήρε την 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ (και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League) και... σώθηκε από την οικονομική καταστροφή ενώ άνοιξε και ο δρόμος για την επένδυση υπό τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όχι, όμως. «Γεννήθηκε» στις 27 Φεβρουαρίου του 2005 και τη σπίθα άναψε η χειρονομία του Ζοσέ Μουρίνιο μετά από αυτογκόλ του Στίβεν  Τζέραρντ, στον τελικό του League Cup που εντέλει κατέκτησαν οι Λονδρέζοι με 3-2 στην παράταση. Μια κίνηση που... ξεσήκωσε τους οπαδούς των «reds», με οργή... Το «βουλώστε το» το σχολίασε ο Special One μετά το ματς, λέγοντας ότι σέβεται τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ότι ήταν = μήνυμα για τον Τύπο της Αγγλίας και όχι για αυτούς.

Η... εκδίκηση των «κόκκινων» ήρθε δύο, και κάτι, μήνες μετά, στις 3 Μαΐου στον ημιτελικό του Champions League με το γκολ-φάντασμα του Λουίς Γκαρσία και την πρόκριση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Ούτε Μουρίνιο υπάρχει πλέον (στις πάμε στοίχημα προτάσεις σήμερα), ούτε Ράφα Μπενίτεθ (αξέχαστα τα mind games τους) αλλά ο Φρανκ Λάμπαρντ, που καλείται να διαχειριστεί ένα τρομερό ρόστερ, και ο Γιούργκεν Κλοπ που οδήγησε τη Λίβερπουλ τόσο στο πρωτάθλημα (μετά από 30 χρόνια) όσο και στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο Νησί.

Οι «μπλε» νίκησαν 3-1 στο Μπράιτον στην πρεμιέρα, με Χάβερτς και Βέρνερ να παίζουν από τους νεοφερμένους (και έκαναν τη διαφορά). Οι, δε, «κόκκινοι» σκόρπισαν προβληματισμό με το 4-3 επί της Λιντς στο «Ανφιλντ», ειδικά μεσοαμυντικά όπου κοτζάμ Φαν Ντάικ επέπεσε σε λάθη. Εκλεισαν ο Τιάγο Αλκάνταρα από την Μπάγερν και ο εξτρέμ Ζότα της Γουλβς (υπολογίζεται για σήμερα ο πρώτος), κόστισαν... μόλις 70 εκατ. μαζί, διαθέσιμος πλέον ο Τσιμίκας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey