«Η προσωπική φιλία του Ασημάκη Χατζηνικολάου με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ»

09/01/2024 - 12:02 Τελευταία τροποποίηση στις 09/01/2024 - 18:54

Με τον «Κάιζερ» του Γερμανικού ποδοσφαίρου συνδεόταν με μακρόχρονη προσωπική φιλία ο Μυτιληνιός βετεράνος αθλητικογράφος Ασημάκης Χατζηνικολάου. Ο Ασημάκης Χατζηνικολάου λόγω της ιδιότητας του είχε την τύχη να τον ακολουθεί από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 1964.

Ο Μπεκενμπάουερ ήτανε μια τεράστια προσωπικότητα και ο πρώτος που είχε δικό του μάνατζερ, κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή αυτή. Ο πρώτος ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» και εκτός γηπέδων. 

franz Beckenbauer-3.jpg (459×320)

Ο Ασημάκης Χατζηνικολάου σε αποκλειστική δήλωση του στο sportlesvos από την Γερμανία όπου διαμένει μόνιμα, αναφέρει: "Είμαι αρκετά στεναχωρημένος από χθες το απόγευμα όταν χτύπησε  το σταθερό μου τηλέφωνο στο Μόναχο και ήταν ο Werner Olk για να μου πει ότι πέθανε ο "KAISER "..O Olk με τον οποίο γνωριζόμαστε περισσότερα από 55 χρόνια, ήταν ο πρώτος αρχηγός της Μπάγερν όταν ανέβηκε η ομάδα στην Bundesliga, όταν κατέκτησε το 1967 το πρώτο της Ευρωπαϊκό κύπελλο κυπελλούχων. Ήταν ο αρχηγός του Μπεκενμπάουερ.

Γνώριζα για τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια (επεμβάσεις στην καρδιά και Alzheimer) και κυρίως μετά τον θάνατο του γιου του Stefan πριν μερικά χρόνια. Όμως η είδηση του θανάτου του Φραντς, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφήνει ένα τεράστιο κενό τόσο στην Μπάγερν όσο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.  Είχε κερδίσει τα πάντα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής."

franz Beckenbauer-1.jpg (707×368)

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στο Μόναχο ο Μυτιληνιός FIFA Agent Αχιλλέας Χατζηνικολάου για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Χόφενχαϊμ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις για τον Μπεκενμπάουερ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ασημάκης Χατζηνικολάου είναι επίτιμος μέλος στην Μπάγερν και ο γιός του Αχιλλέας, επίτιμος πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου της Βαυαρικής ομάδας στην Ελλάδα για τριάντα χρόνια, από το 1994.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey