Ο μεγάλος στόχος της Φιάσκα: 49:15.00

By Ιανουαρίου 21, 2019

Η χθεσινή ημέρα ήταν από εκείνες που βοηθούν, ώστε να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές, μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Όταν μέχρι πέρυσι κάθε πρωτιά σε Πανελλήνιο επίπεδο γινόταν αυτόματα σημείο αναφοράς για τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου, χθες η πρωτιά της Όλγας Φιάσκα στα 10.000μ βάδην του Μαραθώνα συνοδεύτηκε από μια μικρή... στεναχώρια. Πού ακούστηκε; Να μας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο... παράνοιας αυτό το κορίτσι με τα κατορθώματά της! 

Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι. Ασφαλώς και την πρωτιά της Όλγας στο 7ο Χειμερινό Κύπελλο Βάδην, στο Σχινιά, τη δεχθήκαμε με τεράστια χαρά. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων του Μπουένος Άιρες απέδειξε ξανά πως φιγουράρει δικαίως μεταξύ των κορυφαίων της χώρας, διεκδικώντας με αξιώσεις νέες μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό. Και τότε, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, προς τι η στεναχώρια; Κι όμως στην πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης μια ακόμα πρωτιά δεν έλεγε τίποτα παραπάνω. Γιατί, τα είχε με το χρόνο της! 

Όπως διαβάσατε στο χθεσινό ρεπορτάζ του «SL», η Όλγα ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από ένα βαρύ κρυολόγημα. Φυσικό επόμενο, να μην έχει τις απαραίτητες ανάσες για να πετύχει ένα χρόνο κοντά στα «θέλω» της. Το 50:02.0, όμως, στα 10.000μ βάδην κάτω των 20 ετών, γνωρίζει πολύ καλά και η ίδια πως για άλλους μπορεί να λέει πολλά, για κάποιους όμως δε λέει και τίποτα.

Τι εννοώ; Όταν η Όλγα, με αυτές τις συνθήκες και δίχως καν να βρίσκεται στο 50% της αγωνιστικής της ετοιμότητας, καταφέρνει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να πλασαριστεί πολύ κοντά στον πρώτο έφηβο στα ίδια χιλιόμετρα (1ος ήταν ο Στάμος - 49:26.0), κερδίζοντας μάλιστα τους παίδες κάτω των 18 ετών (1ος ήταν ο Μπουσδάς - 50:08.0), αυτό λέει πάρα πολλά για τις δυνατότητές της και για το τι μπορεί να περιμένει η ίδια και ο προπονητής της, Γρηγόρης Κοντός, προσεχώς, από τους επόμενους αγώνες της. Και προς Θεού, μόνο στενάχωρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι τέτοιο, ασχέτως τι είχε στο μυαλό της η Μυτιληνιά βαδίστρια για τον συγκεκριμένο αγώνα. Που, ας σημειωθεί, ήταν απλώς ένα τεστ προετοιμασίας για τους πρωταθλητές μας στο βάδην ή αλλιώς ένα «ξεμούδιασμα» στο ξεκίνημα της χρονιάς, μετά από εκατοντάδες ώρες προπονήσεων. Εξάλλου, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και η Όλγα διαθέτει πλέον την εμπειρία να μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες «αναποδιές», έστω κι αν χθες αισθανόταν κάπως απογοητευμένη και στεναχωρημένη.

Για να το κάνουμε λίγο πιο χειροπιαστό, η Όλγα έχει μεγάλο φετινό στόχο της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στο Μπόρας της Σουηδίας από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Για να βρεθεί εκεί, χρειάζεται να πιάσει το όριο πρόκρισης των 49:15.00 στα 10.000μ βάδην νεανίδων, τη διπλάσια δηλαδή απόσταση από εκείνη που συμμετείχε μέχρι πέρυσι στους αγώνες της ως κορασίδα. Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει από πολύ πιθανό έως σχεδόν σίγουρο (γερή να είναι!), ειδικά με βάση το πώς κυλά η προετοιμασία της. Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλες διεθνείς διοργανώσεις, όπου μπορεί να λάβει μέρος, όπως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, κάτι που λογικό είναι να ανεβάζει την αδρεναλίνη από νωρίς στη χρονιά, αφού προηγείται χρονικά.

Για την Όλγα, το να συναγωνίζεται πλέον τον ίδιο της τον εαυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Πόσο μάλλον να τον ξεπερνά, αγώνα με τον αγώνα! Επειδή όμως, πέρα από σκληρή δουλειά και προπόνηση, τα πάντα είναι και θέμα ψυχολογίας, ένα μόνο έχει σημασία: Πως εμείς ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε στο πλευρό της, με όλη μας τη θετική ενέργεια για νέα και μεγαλύτερα χαμόγελα στο μέλλον. Εξάλλου, αν πρόκειται για δάκρυα, εμείς δεχόμαστε μόνο δάκρυα χαράς...

Στα επόμενα λοιπόν και στα καλύτερα που έρχονται! Έχει πολύ δρόμο η χρονιά...

Καλή συνέχεια Όλγα!

Ξαναδές το ντοκιμαντέρ του "SL" «ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey