Τη βρήκαν... μπόσικη και την "εκτέλεσαν"!

20/02/2016 - 17:03

Σε τίποτα δεν μπορεί να ελπίζει πλέον η ΑΕΛΚ, αφού σε ακόμα ένα ματς ενώ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, γνώρισε νέα ήττα και... "χειρουργείο" από τη διαιτησία, βάζοντας "ταφόπλακα" στα όνειρά της για παραμονή στη Super League.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είχε ένα ιδιαιτέρως παραγωγικό σε φάσεις πρώτο 45λεπτο, παίζοντας επιθετικά για την εξασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος, απέναντι σε ένα Λεβαδειακό που δεν είχε νίκη μέσα στο 2016. Κι όμως η ομάδα της Λιβαδειάς έφυγε με το τρίποντο από το γήπεδο, αφού πρώτα χρειάστηκε ο διαιτητής Σελίμος και οι βοηθοί του να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, φτάνοντας σε τέσσερις περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ. Μόλις στο 6ο λεπτό, το σουτ του Μανούσου πέρασε εκτός εστίας, ενώ αντίστοιχη κατάληξη είχε και η προσπάθειά του στο 14ο λεπτό. Αμέσως μετά, ο Γεωργίου βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μικρή περιοχή του Λεβαδειακού, όμως η καρφωτή κεφαλιά του βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα τον τερματοφύλακα Βερέμκο (15'), που απέκρουσε ενστικτωδώς. Ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να πλησιάσει την εστία του Δαύκου και την ίδια ώρα η ΑΕΛΚ έφτανε ξανά μια ανάσα από το γκολ, στο 37ο λεπτό, σε μια περίεργη φάση, κατά την οποία η μπάλα κοντράρει σε Μάντζιο και Μανούσο, παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, αλλά προσκρούει στο αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, ο Μάρκοβιτς, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ (40') σκοράρει με εντυπωσιακή κεφαλιά, αλλά ο βοηθός υψώνει τη σημαία και ο Σελίμος ακυρώνει το γκολ.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός απείλησε με το ξεκίνημα σε σουτ του Καψάσκη (46'), όμως η ΑΕΛΚ απάντησε με κεφαλιά του Μάρκοβιτς (59') σε κόρνερ του Φαβάλι, που πέρασε εκτός εστίας. Ο Άκης Μάντζιος, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Λεβαδειακού, πέρασε στο ματς τον Μπελγκζουανί, ο οποίος έδωσε ζωντάνια στους Βοιωτούς. Παρά τη βελτιώμενη απόδοση των γηπεδούχων μέσα στο γήπεδο, η ΑΕΛΚ έφτανε πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ και στο 67' απείλησε εκ νέου με τον Μανούσο, με τον Λευκορώσο κίπερ όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Από το... πουθενά, ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι σε μια ανύποπτη φάση στο 71ο λεπτό. Η μπάλα βρέθηκε διεκδικούμενη στην καρδιά της περιοχής, ο Αναστασιάδης έκανε μια κίνηση να απομακρύνει την μπάλα, αλλά βλέποντας τον Ατζαγκούν πολύ κοντά του μάζεψε το πόδι του έγκαιρα χωρίς να ακουμπήσει τον επιθετικό των γηπεδούχων, εκείνος... βρέθηκε στο έδαφος και ο Σελίμος που βρισκόταν στα δύο μέτρα, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μάντζος, ευστοχώντας για το 1-0 και πετυχαίνοντας το ένατο γκολ του φέτος. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός βρέθηκε χωρίς να το δικαιούται μπροστά στο σκορ, σε ένα σενάριο που το έχει ζήσει η ΑΕΛΚ πολλές φορές φέτος, ειδικά από την έλεσυη του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της. Οι Καλλονιάτες προσπάθησαν στο 84' να ισοφαρίσουν με τον Φαβάλι, όμως το δυνατό σουτ του Αργεντίνου βρήκε σε ετοιμότητα τον Βερέμκο.

Η ΑΕΛΚ, μετά και από αυτή την ήττα με 1-0 από τον ΛΕβαδειακό, παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας με μόλις 11 βαθμούς, βλέποντας το όνειρο της παραμονής να απομακρύνεται αγωνιστική με την αγωνιστική.

Συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Γιάχιτς, Τσουρίκοφ (46' Μανωλάς), Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Καψάσκης, Ατζαγκούν (83' Τόπι), Μερεμπασβίλι (59' Μπελγκαζουανί), Μάντζιος

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (61' Ελλακόπουλος), Καλτσάς, Φαβάλι, Μανούσος (86' Νομπρέγκα), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (70' Κάρλσον)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey