Την... κάρφωσαν οι παλιοί!

26/11/2016 - 16:59 Τελευταία τροποποίηση στις 27/11/2016 - 13:29

Ο... παλιός είναι αλλιώς και η Λαμία των Τεννέ, Βαλιού, Αναστασιάδη, Μπλάζιτς, Σπυρόπουλου -προπονητή και παικτών που πέρασαν από τη Λέσβο- πήρε σπουδαία νίκη μέσα στον "Ταρλά" επί της ΑΕΛΚ με σκορ 0-2! Σε μια συνάντηση που είχε έντονο... άρωμα παρελθόντος, αφού και στο ρόστερ των Καλλονιατών υπήρχαν πρώην στελέχη της Λαμίας (Βαζάκας, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς), νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα του δίχως εκπλήξεις, αφού και το ρόστερ δεν βοηθά για πολλές αλχημείες στο βασικό σχήμα. Ο Ταΐρης υπερασπίστηκε την εστία, Ρεπετσάς, Τζελίδης, Ζουλιώτης και Αρναούτογλου στα μετόπισθεν, Ντάλλας, Γιώργου στα χαφ, τριάδα μεσοεπιθετικών οι Παραΐμπα, Φράγκος, Κέρι και προωθημένος ο Μπουρντουζάν.

Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό για τους Καλλονοάτες, που βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από έναν παλιό γνώριμο. Ο Μάρκο Μπλάζιτς εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" λίγο έξω από την περιοχή, νικώντας τον Ταΐρη και δίνοντας προβάδισμα στη Λαμία μόλις στο 12ο λεπτό. Και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Βασιλόγιαννης -έστω και περιπετειωδώς- βρήκε τον τρόπο να πετύχει το 0-2 με δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει πάνω σε σώματα αμυντικών και να αναπαύεται στο βάθος της εστίας της ΑΕΛΚ για δεύτερη φορά, μόλις στο 17ο λεπτό.

Μετά την ψυχρολουσία και το πολύ γρήγορο 0-2, οι παίκτες του Βαζάκα προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Λαμία ήταν ιδιαιτέρως απειλητική. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πέναλτι στο 33', σε μαρκάρισμα πάνω στον Βάντερσον, αλλά ο διαιτητής Ζαραβίνος -κοντά στη φάση- δεν έδειξε να συγκινείται και έδωσε συνέχεια στο ματς. Ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κόντεψε να κάνει τρία τα τέρματά της, αλλά αρχικά ο Ταΐρης απέκρουσε το σουτ του Βασιλόγιαννη και εν συνχεία ο Ντουρμισάι πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Η καλύτερη στιγμή των Καλλονιατών στο πρώτο 45λεπτο, ήταν η κεφαλιά του Μπουρντουζάν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Βαζάκας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, προσθέτοντας ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο με τους νεαρούς Λαμπράκη και Ευαγγελιδάκη, αντί των Παραΐμπα και Αρναούτογλου. Το αποτέλεσμα, εν μέρει τον δικαίωσε, αφού η ΑΕΛΚ έδειξε περισσότερη διάθεση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπει ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, ειδικά απέναντι σε μια Λαμία απόλυτα συγκεντρωμένη μέσα στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες έφτιαξαν τις πρώτες τους ευκαιρίες με σουτ εκτός περιοχής, αλλά τόσο εκείνο του Ντουρμισάι (47') όσο και αυτό του Ευαγγελιδάκη (49') δε βρήκαν στόχο. Στο 57' ο Λαμπράκης προσπάθησε να νικήσει τον Πίτκα με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο πρώην πορτιέρο του Αιολικού έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ. 

Ο Τεννές και οι ποδοσφαιριστές του διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα με άνεση. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν "φρέσκα" πόδια σταδιακά, ενώ και η ΑΕΛΚ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με την είσοδο του Γιουκαρή αντί του Κέρη. Στο τελευταίο 10 λεπτό, η ομάδα της Καλλονής προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με στατικές φάσεις, αλλά δεν είχε ξεκάθαρη τελική προσπάθεια και μοιραία έμεινε στο 0-2. Στο 87' οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ διαμαρτυρύθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπουρντουζάν, αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο Ζαραβίνος ήταν κοντά στη φάση και έδωσε συνέχεια στο ματς.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Τζελίδης, Αρναούτογλου (46' Ευαγγελιδάκης), Γιώργου, Ντάλλας, Παραΐμπα (46' Λαμπράκης), Φράγκος, Κέρη (71' Γιουκαρής), Μπουρντουζάν

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίκτας, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Ντουρμισάι (65' Πίντο), Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης (75' Τσούκαλος), Καραγιάννης (62' Αυγενικού), Βάντερσον, Όμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey