Έσωσε το... βαθμό στο τέλος!

08/01/2017 - 18:57 Τελευταία τροποποίηση στις 08/01/2017 - 19:55

Για 9η Αγωνιστική η ΑΕΛΚ παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα της Football League, κατακτώντας ωστόσο την έκτη της ισοπαλία, πέμπτη συνεχόμενη και τέταρτη σε ισάριθμα ματς με τον Δημήτρη Γαβαλά στον πάγκο της.

Ο χιονιάς που επικρατεί στη Λέσβο δυσκόλεψε πολύ τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι οποίοι αγωνίστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες στον παγωμένο «Ταρλά», που καθαρίστηκε με υπέρ-προσπάθεια λίγο πριν τη σέντρα. Η ΑΕΛΚ απέσπασε το 1-1 από τον Κισσαμικό, που κρατούσε τη νίκη μέχρι το 87ο λεπτό, χάνοντας και τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να φύγει από τη Λέσβιο με το τρίποντο.

Το ματς δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το τέταρτο. Εκείνος που άρχισε δειλά-δειλά να απειλεί ήταν ο Κισσαμικός, με ένα σουτ του Μάντζη (16'), που πέρασε άουτ. Η ΑΕΛΚ ανέβασε απόδοση μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, κυνηγώντας ένα γκολ σε προσπάθεια του Ποζατζίδη (32'), όμως ο τερματοφύλακας Λαζαρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 34', ήταν η σειρά του Ταΐρη να δείξει τα αντανακλαστικά του στο τετ α τετ με τον Μάντζη, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 36' ο Ποκόνγκ βρήκε τον Μαρτίνεζ μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος μπερδεύτηκε και πριν σουτάρει, απομάκρυναν οι αμυντικοί. Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, αλλά το 0-0 έμεινε ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ομάδα των Χανίων άρχισε να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την περιοχή της ΑΕΛΚ και στο 63ο λεπτό έγινε το 0-1, όταν ο Κίκε σέντραρε και ο Μάντζης με κοντινή προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενουμενοι πίεσαν και για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας στο 85’ μεγάλη ευκαιρία, με δημιουργό ξανά τον Κίκε, που έβγαλε τετ α τετ τον Τιάγκο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Ταΐρης Και εκεί που το ματς έδειχνε χαμένο για την ΑΕΛΚ, ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Σοφιανής βρέθηκε απέναντι στον Λαζαρίδη, πλασάροντας εύστοχα στο 87ο λεπτό για το 1-1. Ο Κισσαμικός, βέβαια,  θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις, αλλά ο Βλάχος έχασε το... άχαστο μέσα από την περιοχή, πριν ο διαιτητης Δημητρόπουλος σφυρίξει τη λήξη.

Συνθέσεις:

ΑΕΛΚ (Δημήτρης Γαβαλάς): Ταΐρης, Σάββα, Αποστόλου (38’ Τζελίδης), Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Ποζατζίδης, Γιώργου, Γιουκαρής (71’ Λαμπράκης), Παραΐμπα (58’ Τριανταφύλλου), Σοφιάνης, Φράγκος

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Σεληνιωτάκης, Τσοντάκης, Μάντζης, Γκούμας, Κουρέλλας, Τιάγκο Σίλβα, Σταθάκης, Μάριο Μαρτίνεζ (83’ Ενγκουέμ), Θέος (57’ Κίκε), Ποκόνγκ (75’ Βλάχος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey