Ψημίτης: "Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε..."

04/10/2016 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2016 - 19:10

Φέτος, το NCAA θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ. Κι αυτό γιατί θα αγωνίζεται εκεί ο Μυτιληνιός Μάρκος Ψημίτης! Το "SL" μίλησε μαζί του για λίγο, μεταξύ των προπονήσεων στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας και μοιράστηκε την... ανυπομονησία του για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

"Οι προπονήσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Βρισκόμαστε σε φουλ προετοιμασία και καθημερινά ξεκινάμε προπόνηση στις 6 το πρωί, με αερόβια και ασκήσεις αντοχής. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει βάρη και το απόγευμα, νέα προπόνηση, ομαδική αυτή τη φορά.", μας εκμυστηρεύεται ο Μάρκος Ψημίτης από το Saint Louis. "Υπάρχει πλέον νέος προπονητής στους Billikens, ο Travis Ford, που έχει έρθει με πολλές προσδοκίες, οι οποίες έχουν μεταφερθεί και σε εμάς τους παίκτες, φυσικά", συμπληρώνει ο Μυτιληνιός παίκτης, που φέτος θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα... μαλλιά, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα του NCAA!

Τον ρωτήσαμε για την επίσημη έναρξη των αγώνων και όπως ήταν λογικό, αντιληφθήκαμε πως μοιραζόμαστε την ίδια... αγωνία. "Έχουμε ένα μεγάλο και δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, το πρωτάθλημα ξεκινά επίσημα στις 9 Νοέμβρη. Ευελπιστούμε να τα πάμε αρκετά καλά. Ανυπομονώ πολύ!", τονίζει.

Ο νέος προπονητής των SLU Billikens, Travis Ford, ανέλαβε το μπασκετικό πρόγραμμα του κολεγίου προερχόμενος από το Oklahoma State University. Η φετινή είναι η 20η σεζόν του στους πάγκους του NCAA και συνολικά έξι πρώην παίκτες του έχουν μπει στο μαγικό κόσμο του NBA, ενώ πέντε ακόμη κατέκτησαν τον τίτλο του παίκτη της χρόνιας στην Conference του κολεγίου. Μετρά ρεκόρ 345-257 σε νίκες-ήττες, έχοντας κοουτσάρει συνολικά σε 702 ματς στην καριέρα του, περνώντας πέντε σεζόν στο Eastern Kentucky (2000-05), ακολούθως τρεις στο Massachusetts (2005-08) και τις οκτώ τελευταίες στον πάγκο του Oklahoma State University (2008-16).

Οι Billikens θα δώσουν το πρώτο ημί-επίσημο ματς της χρονιάς, κόντρα στο Greenville στις 4 Νοεμβρίου, σε ένα exhibition game σαν εκείνο που πρωταγωνίστησε πέρυσι ο Μάρκος, σκοράροντας 14 πόντους με τη φανέλα του Harris-Stowe University κόντρα στην τωρινή του ομάδα, αναγκάζοντας τους υπευθύνους του Sain Louis να τον αποκτήσουν με walk-on μετακίνηση, προσθέτοντάς τον δηλαδή στο ρόστερ του μπασκετικού τμήματος στη διάρκεια της χρονιάς. Αν και θα παίξει πρώτη χρονιά στο NCAA εκείνος δεν θεωρείται freshman, αλλά junior. Η ουσία ωστόσο παραμένει ίδια. Ο Μυτιληνιός Μάρκος Ψημίτης θα δίνει φέτος τις δικές του παραστάσεις στο NCAA και το "SL" θα παρακολουθεί στενά τις επιδόσεις του στους Billikens του Saint Louis...

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από τις προπονήσεις των SLU Billikens 

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey