Δύο Λέσβιοι του Αίολου στην 60άδα του Μίσσα

25/10/2016 - 10:22 Τελευταία τροποποίηση στις 25/10/2016 - 10:24

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη προέκυψε τις τελευταίες ώρες, μετά την επιλογή δύο Λέσβιων αθλητών του Αίολου Μυτιλήνης στην προεπιλογή της ΕΟΚ, για το πρόγραμμα ανάπτυξης μικρών ηλικιών "Basketball Camp Cadets FIBA Europe".

Πρόκειται για τους Στρατή Συνοδινό και Γιώργο Μισαηλίδη, οι οποίοι θα βρεθούν στην Πρέβεζα από 27 έως και 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προπονήσεις του κλιμακίου, την τεχνική επίβλεψη του οποίου θα έχει ο Κώστας Μίσσας, με συντονιστή τον Δημήτρη Μπακογεώργο και προπονητές του Γιώργο Δήμο,  Γιάννη Γιαννόπουλου και Γιώργο Λημνιάτη.

Στην προεπιλογή μετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, που είναι γεννημένοι το 2002 και το 2003. Εκτός από τους δύο αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, υπάρχουν έξι ακόμα κλήσεις από το Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στις προπονήσεις θα λάβουν μέρος και οι Γαβριήλ Κωνσταντούρας (Κολοσσός Ρόδου), Θεοδόσης Καπλανίδης (Ιπποκράτης Κω) από την ΤΕ Δωδεκανήσου, ο Νίκος Σαμψωνίδης (ΑΟ Ερμπούπολης) από την Ένωση Κυκλάδων και ο Χαράλαμπος Καρατζάνος (Ίωνες Χίου) από την ΤΕ Χίου, που έχει μάλιστα καταγωγή από τον Πολιχνίτο!

Μιλώντας στο "SL" ο προπονητής του Αίολου Μυτιλήνης Θοδωρής Γιαννίκος επεσήμανε: "Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία είναι αλήθεια ότι είχε λείψει τα τελευταία χρόνια, αφού λόγω της κρίσης η Ομοσπονδία αδυνατούσε να την πραγματοποιήσει. Ουσιαστικά είναι ο μοναδικός τρόπος για να συναναστραφεί ο κάθε αθλητής το μπασκετικό τοπ της ηλικίας του. Ένα πρώτο κλιμάκιο της εθνικής, δηλαδή, αφού από εκεί θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα των παίδων. Για τον Στρατή και τον Γιώργο είναι μια επιβράβευση των κόπων τους όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά ένα κίνητρο για να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα περισσότερο στις προπονήσεις. Ο Συνοδινός είναι γεννημένος το 2002 και πιο έτοιμος μπασκετικά. Ο Γιώργος είναι του 2003 και θα μαζέψει σίγουρα πολύτιμες εμπειρίες, ενώ έχει και το χρονικό περιθώριο να εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ." 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey