Κραυγή αγωνίας από ΝΟΜ

13/07/2016 - 08:42 Τελευταία τροποποίηση στις 12/12/2016 - 19:44

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης βιώνει εδώ και λίγους μήνες τον απόλυτο κρατικό παραλογισμό, μετά το πρόστιμο ύψους 27.500€, που του επιβλήθηκε για τη μη νομιμοποίηση των αθλητικών του εγκαταστάσεων στο Μακρύ Γιαλό, εκεί όπου βρίσκεται από το 1932.

Το "SL" είχε αναδείξει το θέμα τον περασμένο Μάρτιο, όμως ούτε μετά και τη διοικητική παρέμβαση υπήρξε κάποια εξέλιξη επί του ζητήματος. Τέσσερις μήνες μετά, οι άνθρωποι του ΝΟΜ παραμένουν σε αναμμένα... κάρβουνα και δημοσιεύουν μια "κραυγή αγωνίας", επιζητώντας το δίκιο τους.

Αναλυτικά: "Εδώ και αρκετό καιρό ο Ναυτικός μας Όμιλος Μυτιλήνης (Ν.Ο.Μ.) απειλείται με αφανισμό. Χωρίς πολλά λόγια και προσεγμένες κουβέντες, του έχει επιβληθεί ένα τεράστιο πρόστιμο (27.000 €) διότι δεν νομιμοποιούνται λέει, πλήρως οι εγκαταστάσείς του.

Δια την τάξη σας λέω, ότι ο Ομιλός μας έχει έτος ίδρυσης το 1932 και βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις από τότε, εκεί κάτω στον Μακρύ γυαλό και τόσα χρόνια ατελείωτα ήταν καθόλα νόμιμος.Τι άλλαξε τώρα δηλαδή;

Πιστέψτε με απολύτως τίποτα. Ο Όμιλός μας με την τεράστια ιστορία με την απερίγραπτη επιτυχία του και με το ατελείωτο ζήλο και αγώνα του, τόσα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, είναι ακόμη εκεί.

Εκεί που ήταν πάντα να στηρίζει τα παιδιά, τον αθλητισμό και σε μια εποχή δύσκολη, αδιάφορη, μη λογική, όπου ο αθλητισμός και οι αθλητές δεν έχουν καμμία υποστήριξη ή τύχη από κανέναν, με χιλιάδες προβλήματα οικονομικά, με προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους, με ελλειπή αθλητικό εξοπλισμό, για την κωπηλασία με παμπάλαιες βάρκες και παλιάς τεχνολογίας κουπιά και για την κολύμβηση και το πόλο χωρίς κολυμβητική πισίνα, κάνει τα αδύνατα δυνατά. Προπονεί παιδιά και ελπίζει.

Ελπίζει σε ένα θαύμα, που θα δώσει όραμα και ελπίδα, ελπίζει σε αναγνώριση και σκληρή δουλειά, μα πάνω από όλα ελπίζει να δώσει και να συνεχίζει να δίνει ένα μέλλον στα παιδιά και τον αθλητισμό.

Τι έχει γίνει λοιπόν; Μετά από τόσες πολλές προσπάθειες του Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ. με τόσες επαφές και συναντήσεις με πολιτικούς, βουλευτές, με ανθρώπους με εξουσία, με επιστολές διαμαρτυρίας και ενστάσεις, με προσκόμιση όλων των νόμιμων εγγράφων νομιμοποίησης, ακόμα και με συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και προσωπική επαφή, με τους υπεύθυνους για αυτό το πρόστιμο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Τ Ι Π Ο Τ Α.

Όλοι, μα όλοι τους, μόλις υποβάλαμε τα νόμιμα έγγραφα και εξηγήσαμε την κατάσταση μας διαβεβαίωσαν δια την διευθέτηση τους προβλήματος. Είπα, μας διαβεβαίωσαν. Τελικά, το μόνο που μας έχει μείνει και σήμερα μετά από τόσους μήνες είναι η διαβεβαίωση και τίποτα άλλο.

Κύριοι αρμόδιοι, βουλευτές, και υπεύθυνοι για αυτό το αισχρό πρόστιμο στον αθλητισμό και σε έναν ιστορικό Όμιλο, κάντε επιτέλους κάτι. Διορθώστε το πρόβλημα. Είναι σωστό και είναι πρέπον. Μην το αμελείτε άλλο. Κάντε το σωστό και κάντε το σήμερα."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey