Δύσκολες ώρες για Πανθρακικό

25/01/2017 - 11:21 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2017 - 11:59

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση της φετινής Football League, οι καλά γνωρίζοντες την κατάσταση εντός της λίγκας, έλεγαν πως στόχος των ομάδων -πλην εκείνων που διεκδικούν άνοδο- δεν είναι τόσο να τα καταφέρουν αγωνιστικά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά να αντέξουν οικονομικά στο μαραθώνιο των 34 αγωνιστικών.

Τα πρώτα προβλήματα φάνηκαν πολύ νωρίς με την αδυναμία εξεύρεσης τηλεοπτικού συμβολαίου και χορηγίας για το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι τελεσίδικες αποφάσεις από προσφυγές ποδοσφαιριστών και εσχάτως οι αφαιρέσεις βαθμών για ανεξόφλητα χρέη των ΠΑΕ.

Έτσι λοιπόν, ο Πανθρακικός είναι ο πρώτος σύλλογος της Football League που βιώνει έντονα το φάσμα του πρόωρου υποβιβασμού, αφού η ΕΠΟ ανακοίνωσε την τιμωρία του με αφαίρεση 6 βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς του Σάββα Μουδούρογλου (5.000€) και Χοσέ Μαρία Κάσες (10.000€). Και εάν υπάρξει αφαίρεση τριών ακόμα πόντων, τότε ο Πανθρακικός θα αποχαιρετήσει οριστικά τη Football League. Σύμφωνα, άλλωστε, με το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ: «Αν μία ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα), τότε αποβάλλεται με απόφαση της οικείας Ένωσης από το πρωτάθλημα...».

Η προθεσμία εξόφλησης του Χοσέ Μαρία Κάσες έληξε στις 13/1 και εκείνη του Σάββα Μουδούρογλου στις 15 του ίδιου μήνα. Έτσι, πέντε εργάσιμες ημέρες μετά από κάθε παιχνίδι η λίγκα έπρεπε να αφαιρεί τρεις βαθμούς για κάθε έναν ποδοσφαιριστή. Στις 15/1 ο Πανθρακικός έπαιξε με τον Παναιγιάλειο, άρα η αφαίρεση έξι βαθμών αφορά το συγκεκριμένο ματς. Ωστόσο, παιχνίδι υπήρχε και στις 18 Ιανουαρίου, οπότε έως σήμερα (25/1), όταν και συμπληρώνεται η προθεσμία των 5 ημερών, θα πρέπει η διοίκηση να πληρώσει για να πάρει παράταση ζωής... Ακόμα κι έτσι όμως, το μέλλον της ομάδας της Κομοτηνής φαντάζει μετέωρο, αφού ακολουθεί το χρέος ύψους 220.000€, που αφορά σε αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τους Σερφά, Ίγκορ, Μάρτινς και Χαβίτο.

Η κατάσταση μπορεί να φαίνεται μακρινή, αλλά... αγγίζει και την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που δίνει το δικό της αγώνα δρόμου για να καταφέρει να διακανονίσει τις περσινές οφειλές της προς ποδοσφαιριστές. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν ήδη τελεσίδικες αποφάσεις από προσφυγές, που είτε τακτοποιούνται όλο αυτό το διάστημα, είτε θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν, ώστε να μην υποστεί και η ομάδα της Καλλονής ανάλογες ποινές με εκείνες του Πανθρακικού.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Football League

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey