Ξεφεύγουν Βέροια και Πανθρακικός

04/04/2012 - 20:29 Τελευταία τροποποίηση στις 04/04/2012 - 20:52

Η Βέροια διέλυσε 3-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Πανθρακικός επιβλήθηκε δύσκολα 1-0 του Φωκικού και οι δυο τους ξέφυγαν στην κορυφή. Έκπληξη στην Κατερίνη, νίκες για ΑΕΛ, Καλλιθέα και Παναχαϊκή.

Εκπληκτική η «βασίλισσα»
Η Βέροια υποδέχθηκε την Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη 3-0 και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με αμυντική διάθεση, όμως η «βασίλισσα» ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε! Στο 20' Ολαϊτάν και Κάντι συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος νίκησε τον Αποστόλου για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν και άλλα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στο 2-0 στο 40'.

Ο Κάντι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Χατζόγλου, που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, και ο επιθετικός της Βέροιας δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, για να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι. Λίγο νωρίτερα ο Καλογέρης είχε χάσει τεράστια ευκαιρία, όταν στο 34' προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλου! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπαργκάν στο 69' με κεφαλιά, με την Βέροια να φτάνει τις 3 σερί νίκες και μάλιστα με τέρματα 10-0 και την Αναγέννηση να συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ.

Δύσκολα ο Πανθρακικός
Η Κομοτηνή συνεχίζει να αποδεικνύεται.. φρούριο, έστω και αν ο Πανθρακικός για ακόμη μία φορά στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε να φτάσει δύσκολα στη νίκη 1-0 επί του Φωκικού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, οι γηπεδούχοι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και με το τέλος του πρώτου μέρους το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα, με την σημαντικότερη ευκαιρία να έχει χαθεί για τον Φωκικό, όταν ο Κωστόπουλος στο 35' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουτσόπουλου! Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να έχουν την κατοχή, όμως να μην μπορούν με τίποτα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τελικά, στο 65' ο Πανθρακικός έφτασε το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στην επανάληψη, όταν ο Χρήστου έβγαλε την σέντρα και ο Κοντογουλίδης άνοιξε το σκορ για το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη και να μένουν στο -2 από την Βέροια στην κορυφή.

Έκπληξη στην Κατερίνη!
Ο Πιερικός ήθελε να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή και υποδέχθηκε την Αναγέννηση Επανομής με μοναδικό στόχο τη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ναλμπάντης έκανε το σουτ στο 3', η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρακούτση, και ο Τράκις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Η απάντηση του Πιερικού ήταν άμεση, με τον Πουλόπουλο να σκοράρει από κοντά για το 1-1 στο 8'! Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Φιρινίδης ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να βγάλει όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έπαιξαν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Γκέσιο στο 44' για το 2-1. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Κατερινιώτες να πιέζουν όλο και περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος, να χάνουν ευκαιρίες και τον Φιρινίδη να κρατάει το 2-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Αναγέννηση έκανε την μεγάλη έκπληξη!

Ούτε τώρα ο Πλατανιάς
Ο Πλατανιάς ήθελε επιτέλους να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο 2012 υποδεχόμενος τον Ηρακλή Ψαχνών, όμως όσοι βρέθηκαν στο Μάλεμε είδαν να παίζεται το ίδιο σενάριο για ακόμη μία φορά. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να μην μπορούν να φτάσουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, με τον Μιρτσέτα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 35' και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ και τους φιλοξενούμενους να κρατούν με σχετική άνεση το μηδέν. Στο 60', μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με το δυνατό σουτ του Λιόση. Μετά το 70' οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους για το γκολ της νίκης, όμως δεν βρήκαν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τόλιου με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι, ο Πλατανιάς έμεινε για 7ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (4η ισοπαλία στη σειρά), ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε ακόμη ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για σωτηρία.

Επιτέλους νίκη για ΑΕΛ!
Έπρεπε να περάσουν 9 ολόκληρες αγωνιστικές για να επιστρέψει στις νίκες η ΑΕΛ, που υποδέχθηκε στην Λάρισα τον γεμάτο προβλήματα Εθνικό Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι για ακόμη μία φορά κατέβηκαν να παίξουν με 12 παίκτες, καθώς δεν πήραν στα χέρια τους τα δελτία των νεοαποκτηθέντων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2' ο Ζεκίνια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ δεν έριξαν ρυθμό στη συνέχεια και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γκολ μπορεί να μην ερχόταν, όμως οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα δεν έριξαν ρυθμό, δεν αγχώθηκαν και τελείωσαν το παιχνίδι στο 62', όταν ο Γκονσάλες έστρωσε ωραία στον Μπλέντι και ο τελευταίος έκανε το 2-0.

Παναχαϊκή για πλέι οφ!
Η Παναχαϊκή βρίσκεται σε ανοδική πορεία και το επιβεβαίωσε με την εμφάνιση και νίκη 3-1 στη Φυλή επί του Θρασύβουλου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν ευκαιρία με τον Ουρτάδο, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν γρήγορα και να φτάνουν μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Ντακόλ κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα άουτ! Στο 38' ο Ουρτάδο άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ μετά από ασίστ του Μαπούκου, δίνοντας το προβάδισμα στην Παναχαϊκή. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 55' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπεγκόνια στο 55', πριν ο Ντίνας απαντήσει με τον ίδιο τρόπο για το 2-1 των Πατρινών στο 68'! Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο και έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 84' με κεφαλιά του Φουρτάδο, που έκανε το τελικό 3-1 και η Παναχαϊκή πήρε πολύ σημαντική νίκη, που την φέρνει όλο και πιο κοντά στα πλέι οφ. Ο Θρασύβουλος από την άλλη συνεχίζει τη μάχη για σωτηρία, όμως δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Καλλιθέα vs... Γιακουμής
Καλλιθέα και Αγροτικός Αστέρας αναμετρήθηκαν στο «Ελ Πάσο» με στόχο τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Γιακουμή, που κατέβασε ρολά. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη ανέβασαν ρυθμό μετά το 25', είχαν δοκάρι στο 30' με τον Κατσίκη, ενώ έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους για το 1-0, χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη, όμως, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τις επιθέσεις της Καλλιθέας να καταλήγουν σε γκολ η μία μετά την άλλη. Στο 50' ο Κατσίκης μπήκε στην περιοχή, ο Γιακουμής τον ανέτρεψε, ο Κορδολαίμης υπέδειξε το πέναλτι και ο αρχηγός των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Μετά τον Κατσίκη ήταν η σειρά του Φαρινόλα να αναλάβει δράση και με χατ τρικ (57, 63', 81') σφράγισε την σπουδαία νίκη με 4-0 και επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλλιθέα!

Σε τροχιά πλέι οφ ξανά η Καλλονή
Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής η Καλλονή υποδέχθηκε τον Πανσερραϊκό στη Λέσβο στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Οι ομάδες μπήκαν δυνατά και με όρεξη στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν καλύτερα πατήματα, όμως οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες μέχρι το 41'. Σε εκείνο το σημείο ο Λεοζίνια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Γουμάγια, που φέρει ευθύνη, για το 1-0. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, με τον ρυθμό να έχει πέσει και τον Κιάσσο να μην μπορεί να νικήσει τον Μάππα στο 51', όταν το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι φάσεις και πάλι ήταν ελάχιστες, με τον Πανσερραϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μάππα στο 82'! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη να φτάνουν στη νίκη και να μπαίνουν και πάλι σε τροχιά πλέι οφ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Τετάρτη (04/04)

Καλλονή-Πανσερραϊκός 1-0

(41' πεν. Λεοζίνιο)

Πλατανιάς-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Θρασύβουλος-Παναχαϊκή 1-3

(55' Μπεγκόνια - 38' Ουρτάδο, 68' Ντίνας, 84' Φουρτάδο)

Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής 1-2
(8' Πουλόπουλος - 3' Τράκις κεφ, 44' Γκέσιος)

Πανθρακικός-Φωκικός 1-0
(65' Κοντογουλίδης)

Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 4-0
(51' πεν. Κατσίκης, 57', 63', 81' Φαρινόλα)

Βέροια-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0
(19' Ολαϊτάν, 40' πεν. Κάντι, 69' Μπαργκάν)

ΑΕΛ-Εθνικός Αστέρας 2-0
(1' πεν. Ζεκίνια, 62' Μπλέντι)

Βύζας-Διαγόρας (αναβλήθηκε)

Βαθμολογία


24η Αγωνιστική
Αγ. Bαθμοί Γκολ
1. Βέροια 23
49
34-14
2. Πανθρακικός** 23
47 29-12
3. Πιερικός** 23
41 26-16
4. Πλατανιάς** 23 41
25-11
5. Καλλιθέα** 23
41 38-22
6. Παναχαϊκή* 24 36
34-27
7. Πανσερραϊκός** 23 35 25-17
8. ΑΕΛΚ** 23 33 22-19
9. Αναγέννηση Επανομής 24 32 29-29
10. Λάρισα 23 27 20-17
11. Αναγέννηση Γιαννιτσών 24 26 12-23
12. Ηρακλής Ψαχνών** 23 26 11-12
13. Βύζας Μεγάρων** 22
23 15-27
14. Φωκικός 23
21
13-25
15. Θρασύβουλος** 23
21 20-29
16. Αγροτικός Αστέρας** 23 21 12-25
17. Εθνικός Αστέρας* 22 18 11-29
18.
Διαγόρας** 14 3
3-26

* Από την Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί 5 βαθμοί για την υπόθεση των στημένων αγώνων και από τον Εθνικό Αστέρα 3 βαθμοί

**Εκκρεμούν οι αποφάσεις της Λίγκας για τους αγώνες του Διαγόρα με ΑΕΛΚ, Πλατανιά, Πανθρακικό, Καλλιθέα, Θρασύβουλο, Αγροτικό Αστέρα, Φωκικό, Ηρακλή Ψαχνών, Πανσερραϊκό και Βύζαντα Μεγάρων, καθώς και για τα ματς του Εθνικού Αστέρα με Βύζα και Πιερικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey