Νίκες με γκρίνιες για Αίγειρο και Αιγέα!

20/11/2016 - 16:54 Τελευταία τροποποίηση στις 20/11/2016 - 17:50

Ένταση και πολλές διαμαρτυρίες είχαν τα σημερινά ματς και συγκεκριμένα το ντέρμπι Αίγειρου-Ατρομήτου Ανεμώτιας (2-0) και το αντίστοιχο Αρίωνα Μήθυμνας-Αιγέα Πλωμαρίου (1-3), με τη διαιτησία να διαδραματίζει ρόλο στα αποτελέσματα. Ο πρωτοπόρος Διαγόρας  συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί, νικώντας στην Αγία Παρασκευή και τον Βύρωνα Μόριας (4-0), ενώ εμφτικά υπέταξε τον Κεραυνό Αφάλωνα στην Αγιάσο και ο Όλυμπος (4-2). Αίσθηση προκάλεσε η εντυπωσιακή νίκη της Αναγέννησης Γέρας επί του Αετού Λουτρών (5-1), που περνά αγωνιστική κρίση, βιώνοντας δεύτερη σερί ήττα μετά από έξι νίκες στη σειρά στο ξεκίνημα. Το θετικό του απολογισμό συνέχισε ο Πολιχνίτος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Αχιλλέα Πέτρας (4-2). Χθες, ο Οδυσσέας Ελύτης επικράτησε -ως τυπικά φιλοξενούμενος στο Γήπεδο Λουτρών, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης ως έδρα φέτος- του Παλλεσβιακού με 1-3, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Λέσβου.   

8η Αγωνιστική

Παλλεσβιακός-Οδυσσέας Ελύτης 1-3 (0-1)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Με δύο γκολ του Μανιού, ένα σε κάθε ημίχρονο, ο Οδυσσέας Ελύτης υπέταξε τον Παλλεσβιακό στο Γήπεδο των Λουτρώ, περνώντας νικηφόρα με σκορ 0-2. Η ομάδα του Δούκα Καρέτου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε πολύ νωρίς, μπαίνοντας από την αρχή σε ρόλο οδηγού. Στην επανάληψη έφτασε και σε δεύτερο γκολ, "κλειδώνοντας" θεωρητικά το τρίποντο της νίκης, ειδικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τσακίρη, στο 55ο λεπτό. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του "Παλλέ" βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μείωσαν σε 1-2, αλλά στις καθυστερήσεις ο Κιούρκος πέτυχε το τελικό 1-3. Με εννέα ολοκλήρωσε ο Παλλεσβιακό,ς αφού λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε και ο Σκούρας.

 Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Βύρων Μόριας 4-0 (2-0)
Λέκκας, Βουλγαρέλλης, Καραμπάσης - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Σταθερός, σοβαρός και απόλυτα συγκεντρωμένος ο Διαγόρας νίκησε στην Αγία Παρασκευή και τον Βύρων Μόριας, παραμένοντας μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Το σκορ άνοιξε ο Σαμπάνης και λίγο αργότερα ο Δελόλμας πέτυχε το 2-0, έπειτα από ασίστ του Μαλακού, αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Δελόλμας, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και σημείωσαν το 4-0 με τον Μαλακό.

Όλυμπος Αγιάσου-Κεραυνός Αφάλωνα 4-2 (1-1)
Παντελαίων, Λυρής, Μεστρός - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Ένα ημίχρονο άντεξε ο Κεραυνός Αφάλωνα μέσα στο "Χριστοφίδειο", γνωρίζοντας τελικά την ήττα από τον Όλυμποα Αγιάσου. Ο Σαμιακός άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς για την ομάδα του Στρατή Μυρογιάννη, που είχε και δοκάρι στο 0-0 με τον Τσαμπλάκο. Ότι δεν πέτυχε όμως ο έμπειρος αμυντικός σε εκείνο το σημείο, το κατάφερε αργότερα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, αφού ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει η ομάδα του Αφαλωνα με αυτογκόλ του Βουρλή. Με το ξεκίνημα της επνάληψης, οι γηπδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και χάρη σε δύο γκολ του Κούτσα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δελόλμα, στις καθυστερησεις του ματς.

Αναγέννηση Γέρας-Αετός Λουτρών 5-1 (2-1)
Κουλουδής, Φαναρτζής, Πούλος - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Αναγέννηση Γέρας μέσα στον Παπάδο και μάλιστα με εμφατικό σκορ απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, όπως αυτό του Αετού. Η ομάδα των Λουτρών, μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, έχει γνωρίσει δύο κολλητές ήττες και υποχώρησε στον πίνακα. Το σκορ άνοιξε για τους Γεραγώτες ο Τρεμούλας 1-0, που με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο πρώτο μέρος πέτυχε και το 2-0 λίγο αργότερα. Πριν το φινάλε του ημιχρόνου όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, μειώνοντας με τον Καλλιμαντζέρο σε 2-1. Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού ο Χατζηκλειδαράς πέτυχε όχι ένα, αλλά δύο γκολ, δίνοντας προβάδισμα με 4-1! Το τελικό 5-1 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Κουρούνης.

Πολιχνίτος-Αχιλλέας Πέτρας 4-2 (3-0)
Συβρής, Οικονόμου, Βασιλακάκης - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Ανεμός

Πάρτι στα πρώτα 45 λεπτά έκανε ο Πολιχνίτος κόντρα στον Αχιλλέα Πέτρας, πετυχαίνοντας τρία γκολ και "τελειώνοντας" ουσιαστικά το ματς από πολύ νωρίς. Δράστες στο επιθετικό τρίτο για τον Πολιχνίτο οι Μιμής, Σταματίου και Νικέλλης, που μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, προσθέτοντας εύκολα τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της ομάδας τους. Το τελικό 4-2 διμορφώθηκε με τρία γκολ προς το τέλος του αγώνα. Αρχικά ο Καγιάτσα πέτυχε το 4-0 υπέρ των γηπεδούχων και εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν όχι ένα, αλλά δύο γκολ, μειώνοντας με τον Πάντα και τον Σεφουλάι.

Αίγειρος Μυστεγνών-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-0 (0-0)
Κάντας, Παράσχου, Βλουτέλλης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντούνιας

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο Ενωσιακό Θερμής με αρνητικό πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον διαιτητή Κάντα. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Αίγειρο Μυστεγνών και Ατρόμητο Ανεμώτιας σημαδεύτηκε από μια απόφαση του διαιτητή, στο πρώτο μέρος, όταν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, ανακαλύπτοντας χέρι εντός περιοχής, αφού συμβουλεύτηκε και το βοηθό του, προκαλώντας την έκρηξη των ανθρώπων του Ατρομήτου Ανεμώτιας. Κατά τις διαμαρτυρίες, που ήταν εντονότατες, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο... υποτιθέμενος "δράστης" Κυριάκος Κουνιαρέλλης, αφήνοντας έτσι με 10 παίκτες τους φιλοξενούμενους για περίπου μία ώρα παιχνιδιού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βλαστέλλης, που όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα και το 0-0 παρέμεινε. Ο Αίγειρος πίεσε και είχε δοκάρι σε σουτ του Συβρή, ενώ σημάδεψε τη δοκό και σε δύο ακόμα περιπτώσεις με τους Καλαφάτη και Χατζηβαγιάνη. Στην επανάληψη, όσο η ώρα περνούσε, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αποκρούσουν τις επιθέσεις της ομάδας των Μυστεγνών, που κατάφερε ωστόσο να λύσει το γόρδιο δεσμό με γκολ του Βλαστέλλη, ο οποίος λυτρώθηκε στο 70ο λεπτό. Στο πεντάλεπτο, ο Αίγειρος έφτασε και στο 2-0 με τέρμα του Μιχάλη Ελευθερίου, παίρνοντας έτσι μια πολύ σπουδαία νίκη.

Αρίων Μήθυμνας-Αιγέας Πλωμαρίου 1-3 (1-1)
Δουκάκης, Καρμίρης, Βερρής - Γήπεδο Μήθυμνας
Παρατηρητής αγώνα: Φιλιππόπουλος

Διπλό ψυχολογίας πήρε ο Αίγεας Πλωμαρίου μέσα στο Μόλυβο, επικρατώντας του τοπικού Αρίωνα με 1-3. Ο Πρωτούλης με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στα πρώτα λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Βαξεβάνη, ο οποίος πριν την ανάπαυλα είχε και δοκάρι, αποτυγχάνοντας να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο αγώνας είχε ένταση και πολλά παράπονα από πλευράς Αρίωνα για τη διαιτησία, που έγιναν εντονότερα όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Αιγέας κέρδισε πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησαν οι Μολυβιάτες. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Καβαρνός για το 1-2. Ακολούθησε εκνευρισμός από την πλευρά των γηπεδούχων, που έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δέχθηκαν το 1-3 από τον Χρυσάφη.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey