Στρ. Μπότης: «Όλα παραμένουν ανοικτά!»

31/05/2018 - 11:56 Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2018 - 12:06

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου και σε επίπεδο Νομού Λέσβου, ο ισχυρός άνδρας του Αίγειρου Μυστεγνών, Στρατής Μπότης, μιλάει αποκλειστικά στο «Ε» για την επόμενη μέρα, εξηγώντας τι πρέπει να συμβεί για να παίξουν οι πρωταθλητές στη Γ’ Εθνική.

Αναφέρεται επίσης στο ενδεχόμενο ενασχόλησης με τα διοικητικά του Αιολικού, χωρίς να απορρίπτει τίποτα, τονίζοντας πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις για το άμεσο μέλλον.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαντώνη

  • Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα, μετά την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη φορά σε επίπεδο Νομού Λέσβου;

«Νιώθουμε μεγάλη χαρά. Είναι πρωτόγνωρα τα όσα έχουμε επιτύχει, ίσως και σε Πανελλήνιο επίπεδο, αν κοιτάξουμε το πού βρισκόταν η ομάδα πριν πέντε χρόνια και πού είναι σήμερα.»

  • Οι περισσότεροι θεωρούν κομβικό το σημείο της αλλαγής προπονητή και της έλευσης του Γιώργου Κουτρομπίλα. Συμφωνείτε;

«Συμφωνώ απόλυτα. Ο Γιώργος κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Να υπάρχει ομοιογένεια και να είμαστε μια ομάδα. Είναι δικό του επίτευγμα, χωρίς να θέλω να μειώσω τους προηγούμενους προπονητές. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται σωστή επιλογή. Και θέλω σε αυτό το σημείο να σας αποκαλύψω, πως είτε ο Αίγειρος παίξει στη Γ’ Εθνική είτε αγωνιστεί στην Α’ ΕΠΣ Λέσβου, ο Γιώργος Κουτρομπίλας θα έχει τον πρώτο λόγο για την τεχνική μας ηγεσία.»

  • Γενικά, σας αρέσουν οι αλλαγές προπονητών; Παπαλόπουλος, Κοκκινέλλης, Μουντανάρης, Κουτρομπίλας είναι μερικοί εξ’ αυτών που έκατσαν στον πάγκο της ομάδας…

«Όλοι όσοι πέρασαν από την ομάδα, άφησαν πίσω τους σημαντικό έργο. Βοήθησαν τον Αίγειρο να μεγαλώσει και να εξελιχθεί. Δεν έχω κανένα παράπονο και καμία προσωπική πικρία από κανέναν. Στον αθλητισμό, όταν κάποια αποτελέσματα δεν είναι καλά, συνήθως την πληρώνει ο προπονητής.»

  • Φανταζόσασταν ποτέ ότι ο Αίγειρος θα φτάσει ένα βήμα πριν τη συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική;

«Όχι, υπό την έννοια ότι αυτό που είχα υποσχεθεί ήταν η δημιουργία μιας ομάδας στην οποία θα αγωνίζονται νέα παιδιά, αναδεικνύοντας το ταλέντο του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Υπήρξε μια υγεία όμως, που μας έφερε στην κορυφή με τη βοήθεια και των συνεργατών μας. Καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο για το χωριό των Μυστεγνών. Θέλω όμως να γίνουμε ομάδα όλου του νησιού, σε μια πιο ευρεία λογική. Δίχως τριβές με άλλους συλλόγους.»

  • Η ακαδημία του Αίγειρου είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνετε στο σύλλογο;

«Στην πρώτη μας χρονιά τα πήγαμε εξαιρετικά. Μάριος Δασκάλου, Άκης Τσούρος, Γρηγόρης Δεληθεοδώρου συν κάποιους άλλους ανθρώπους που βοηθούν εθελοντικά, κατάφεραν με τη δουλειά τους να προσφέρουμε στα παιδιά πολλά και σημαντικά πράγματα. Σας βεβαιώνω ότι την ακαδημία θα τη στηρίξουμε ακόμα περισσότερο. Είμαι περήφανος για αυτό που έχουμε δημιουργήσει.»

  • Η προοπτική της Γ’ Εθνικής σας εξιτάρει ή σας αγχώνει, δεδομένης και της πρόσφατης εμπειρίας του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής που δεν στέφθηκε από επιτυχία;

«Επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο, σίγουρα με εξιτάρει. Ταυτόχρονα όμως με προβληματίζει, δεν με αγχώνει. Ο Διαγόρας αξίζει θερμά συγχαρητήρια για την παρουσία του πέρυσι στη Γ’ Εθνική, υπό τις συνθήκες που αντιμετώπισε. Η Γ’ Εθνική είναι ένα πεδίο που δεν το γνωρίζω. Είναι τελείως διαφορετικά τα μεγέθη. Βλέποντας και κάνοντας, λοιπόν…»

  • Αναζητάτε «συμπαίκτες» και πότε περίπου υπολογίζετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις;

«Έχουμε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου. Μέχρι τότε, γιατί μας πιέζουν και οι ημερομηνίες, θα έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Είμαστε σε συζητήσεις με ανθρώπους που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ώστε να κατέβει ο Αίγειρος Μυστεγνών στη Γ’ Εθνική.»

  • Υπάρχει ένα φλερτ με τον Αιολικό εδώ και χρόνια. Εάν ο Αίγειρος δεν συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική τελικά, σκέφτεστε μια πιθανή εμπλοκή στα διοικητικά του ιστορικού συλλόγου της Μυτιλήνης;

«Με τον Σταύρο Γριπιώτη είμαστε φίλοι, πέρα από συνεργάτες στα επαγγελματικά. Η πρότασή του είναι τιμητική. Δεν την απορρίπτω, λέγοντας ένα ξερό όχι. Σας δηλώνω κατηγορηματικά, πως δεν θεωρώ κάτι κακό μια ενδεχόμενη συνεργασία των δύο ομάδων. Δεν πρόκειται όμως να αφομοιωθεί η μία ομάδα από την άλλη. Ας το γνωρίζουν όλοι αυτό. Δεν αφήνω τον Αίγειρο Μυστεγνών στην τύχη του. Δεν είμαι όμως και αρνητικός στην πρόταση του Αιολικού. Αρκεί να συζητήσουμε στον τρόπο της συνεργασίας και στα οφέλη που θα έχουν και οι δύο ομάδες, κρατώντας καθεμιά την αυτονομία της. Ο τρόπος που βγήκε προς τα έξω όμως όλο αυτό, από κάποιους, γιατί ξέρω ότι έγινε αναφορά στη Γενική Συνέλευση του Αιολικού αλλά off the record, αποδεικνύει ότι πολλοί ίσως και να μη θέλουν να προχωρήσει μια τέτοια σύμπραξη, φοβούμενοι τα αποτελέσματα για τους δικούς τους λόγους.»

  • Θεωρείτε ότι ο Αίγειρος έχει φτάσει ή ξεπεράσει το ταβάνι του;

«Στη συνέντευξη που σας παραχώρησε ο Σταύρος Γριπιώτης πρόσφατα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αετού Λουτρών, λέγοντας πως όταν αντιλήφθηκε ότι έφτασε στο ταβάνι της, μεταπήδησε στον Αιολικό, που είχε τη δυναμική να σταθεί σε εθνικές κατηγορίες. Έχει δίκιο. Το παράδειγμα που φέρνει είναι σωστό και εκείνος αρκετά έμπειρος. Από την άλλη όμως, προσωπικά δεν θέλω να περιχαρακωθεί ο Αίγειρος στα Μυστεγνά. Θέλω να γίνουμε μια ευρεία δύναμη.»

  • Κατά βάθος πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Να θυμίσω, απλά, ότι ακόμα και η ΑΕΛΚ που έπαιξε Super League δεν το πέτυχε…

«Δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Αν και στις εποχές που διανύουμε είναι ίσως πολυτέλεια η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Το εγχείρημα της ΑΕΛΚ ήταν μεγάλο, όμως συνέβησαν αρκετά λάθη. Όσοι διοικούσαν, δεν άνοιξαν ποτέ την ομάδα στην κοινωνία. Και το πλήρωσαν.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey