Επιστροφή στις νίκες

29/03/2015 - 18:46 Τελευταία τροποποίηση στις 29/03/2015 - 19:38

Ο Αιολικός πρόσθεσε τρεις πόντους στη συγκομιδή του, επικρατώντας σχετικά εύκολα του Ερμή Κιβερίου με σκορ 3-0 στον "Ταρλά", στο πλαίσιο της 24ης Αγωνιστικής του 3ου ομίλου στη Γ' Εθνική.

Ο αγώνας εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα της Μυτιλήνης, που ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με γκολ του Δήμου Μανουσάκη στο 12ο λεπτό, μετά από κλέψιμο του Σπανού από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά του Μιχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά σε κεφαλιά του Σέλλη (16') και αργότερα σε σουτ του Μπίτση (22'). Ο Αιολικός πήρε εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Σπανό, που σούταρε πάνω στον Κοζιώνη (24') και με μια κεφαλιά του Λένγκα (26'), που έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα του Κιβερίου είχε χαμένο τετ α τετ με τον Καλογιάννη (28'), ο οποίος σούταρε υπό πίεση ψηλά άουτ και ακόμα ένα λίγο αργότερα με τον Μάππα να αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ του Κακαβά (32'). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατόρθωσαν αν ισοφαρίσουν ούτε στην κεφαλιά του Κάπλατζη, που έφυγε άουτ (33') και κάπου εκεί στέρευσαν από ιδέες. Ο Αιολικός απείλησε δύο φορές πριν το ημίχρονο, σε πλασέ του Μιχαλάκη που έφυγε άουτ (38') και διαγώνιο σουτ του Τόρες που κατέληξε μακριά από την εστία του Κοζιώνη (43').

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε και αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Αιολικού, που βρήκε ξανά δίχτυα και μάλιστα σχεδόν με τη σέντρα. Ο Σπανός ήταν ο σκόρερ (47') με σουτ εκτός περιοχής, που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ερμή Κιβερίου. Με το 2-0 υπέρ του, ο Αιολικός δεν είχε πρόβλημα να παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο, βγαίνοντας όποτε του το επέτρεπαν οι συνθήκες απειλητικά στην επίθεση. Ο Ερμής Κιβερίου είχε πλέον παραδοθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου και οι ποδοσφαιριστές του Παναγόπουλου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα. Αρχικά ένα σουτ του Μίχου έφυγε άουτ (50'), στη συνέχεια ένα νέο σουτ του Πασαλίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Κοζιώνη (66'). Μέχρι που στο 77', ο Αιολικός αναπτύχθηκε εξαιρετικά από τη δεξιά πτέρυγα, ο Τόρες σέντραρε παράλληλα στο ύψος της περιοχής, με τον Πασαλίδη να προσποιείται εκπληκτικά, αφήνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, για να έρθει ο Μίχος και με πλασέ στην κινήση να πετύχει το 3-0! Οι "κυανόλευκοι" είχαν τρεις ακόμη καλές φάσεις για γκολ, σε σουτ του Πασαλίδη που έφυγε ψηλά άουτ (80'), σε πλασέ του ίδιου παίκτη που πέρασε εκτός εστίας (85') και σε κεφαλιά του Γ. Σαμπάνη που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Ερμή Κιβερίου.

Η νίκη του Αιολικού ήταν απόλυτα δίκαιη σε ένα παιχνίδι με πολλές τελικές προσπάθειες, το οποίο ωστόσο παρακολούθησε λιγοστός κόσμος στις εξέδρες του "Ταρλά", αφού στο Στάδιο βρέθηκαν περίπου 200 φίλαθλοι.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μάππας (77' λ.τρ. Παπαλόπουλος) , Γ. Σαμπάνης, Μαγγανάς, Λένγκα, Σπανός, Καδής, Γάλας, Μίχος (75' Μουτζούρης), Τόρες, Μανουσάκης, Μιχαλάκης (60' Πασαλίδης)

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώνης, Τζιέρης (70' Βαδουλέτος), Ζίου, Κάπλατζης, Σέλλης, Ισούφι, Μαρίνης, Καλογιάννης (77' Παναγόπουλος), Μπίτσης (52' Βελουάκης), Κακαβάς, Κέλι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey